Válságtippek: spóroljon a cégautón!

2010.03.18. 09:41 Módosítva: 2010.03.18. 15:50
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A válság miatt a cégek mindenen spórolnak – a cégautó sem kivétel. Megfelelő finanszírozási formával azonban nem kell lemondani a kényelemről.

Ha egy vállalat az elhúzódó válság idején meg akarja őrizni versenyképességét, a kiadásait is racionalizálnia kell – ezért sokan most keresnek olyan új megoldásokat, amelyekkel sikeresen csökkenthetők a költségek. Az egyik ilyen lehetőség a finanszírozás tekintetében verhetetlen előnyöket biztosító tartós bérleti konstrukció.

Tartós bérlet – megoldás a cégautók finanszírozására

A tartós bérlet keretében a cég használati jogot kap a gépkocsihoz, tehát nem kerül a tulajdonába – így nem kell kifizetnie a piaci árát sem –, viszont a mindennapi életben teljes körűen a rendelkezésére áll. Az autóért fizetendő havi bérleti díj állandó, jól tervezhető kiadást jelent, ráadásul költségként elszámolható, így a cég mérlege is javul.

Ha alaposabban megnézzük a céges autókhoz kapcsolódó költségeket, a tartós bérlet előnye még szembetűnőbb. Számos olyan járulékos költség van ugyanis, amelyek tovább növelik a kiadásokat, ha a gépkocsi a vállalat tulajdonában van. Ilyen például a biztosítás díja, a szervizelés, a téli és nyári gumik cseréjének költsége, sőt, az autókkal kapcsolatos ügyintézésre fordított munkaórák díja is. A tartós bérletet kínáló szolgáltatók azonban – méretüknél fogva – nagyobb kedvezményeket érnek el az autókereskedőknél, szervizeknél és biztosítóknál, amelyeket továbbadnak ügyfeleiknek. Ugyanakkor van olyan szolgáltató, amely a tartós bérlethez flottakezelést is biztosít, így az autókkal kapcsolatos teljes körű ügyintézést átvállalja a biztosításkötéstől a szervizek megszervezéséig.

Sok múlik a szolgáltató választáson

A flottaköltségek optimalizálásakor a finanszírozási forma kiválasztása mellett érdemes figyelmet fordítani a megfelelő partner megtalálására is. Az egyes szolgáltatók ugyanis nagyon eltérő háttérrel és szaktudással rendelkeznek. A Sixt Magyarország szigorú nemzetközi előírásoknak megfelelő szolgáltatást nyújt mind az autók, mind a hozzá kapcsolódó szolgáltatások terén, emellett számos előnyt kínál ügyfeleinek:

  • Márkafüggetlen szolgáltató: A Sixtnél a tartós bérlet nem korlátozódik néhány márkákra, bármilyen összeállítású flottára kedvező feltételekkel nyújt szolgáltatást.
  • Nagy flottakedvezmények: Nagy flottavásárlóként a Sixt jelentős kedvezményeket ér el, amelyet 100%-ban átad az ügyfeleinek. Ezek a kedvezmények az autó mellett a járulékos költségekre (pl. szerviz, biztosítás) is vonatkoznak.
  • Szinergia az egyes szolgáltatások között: A Sixt a tartós bérlet és flottakezelés mellett rövid távú autókölcsönzéssel is foglalkozik. Így saját flottájából bármikor tud tartalékautót biztosítani, ha egy vállalatnál a céges autó megsérül vagy meghibásodik.

A tartós bérlet további előnyeiről itt tájékozódhat.

Kérjen egyedi árajánlatot most, hivatkozzon cikkünkre!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.