100 Mbps-ra nőtt a T-Mobile-Ericsson LTE-teszthálózat letöltési sebessége

2010.05.17. 18:49
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A T-Mobile és az Ericsson LTE tesztjének második szakaszában az április 30-ai sajtóbemutatót követően alig két héttel a két cég szakemberei további jelentős eredményt értek el, a XI. kerület egy részét lefedő LTE-hálózaton: 20 MHz-es sávszélességen a sebességet megduplázva elérték a100 Mbps letöltési sebességet.

A két cég szakemberei LTE-tesztjüket 2009 októberében a T-Mobile Szerémi úti központjában kezdték meg az adat- és hangszolgáltatásra egyaránt alkalmas tesztrendszer kiépítésével. Elsőként a maghálózat (Core Network) elemei kerültek telepítésre, ezek beüzemelésére 2009 decemberében került sor. A T-Mobile és az Ericsson tapasztalatai már ebben az első szakaszban kedvezőek voltak, és az első teszteredmények is megerősítették, hogy az NGMN (Next Generation Mobile Network) bevezetése a szolgáltatók és a felhasználók számára is jelentős lépésnek tekinthető. A T-Mobile és az Ericsson magyarországi vezetői a tesztek második fázisában április 30-án közös sajtótájékoztatójukon ebből a jövőből adtak kis ízelítőt, bemutatva az LTE révén elérhető gyors le- és feltöltést, HD felbontású videofilm online megtekintését, a korábbit meghaladó minőségű videokapcsolatot, valamint azt, hogy a kisebb késleltetéssel az online felhasználók közötti interakciót feltételező játékok is problémamentesen élvezhetők lesznek. A T-Mobile és az Ericsson közös LTE-tesztjének második szakaszában az LTE teszthálózat 5 bázisállomással már a Hengermalom út-Fehérvári út-Irinyi József utca és Duna által határolt területet is lefedi, 20 MHz-es sávszélességen 100 Mbps letöltési sebességet biztosít.

A T-Mobile-ról:

A T-Mobile a Magyar Telekom mobilszolgáltatásainak márkája. A Magyar Telekom Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója, amely a telekommunikációs és infokommunikációs (ICT) szolgáltatások teljes skáláját nyújtja. További információk a www.t-mobile.hu weboldalon találhatók.

Az Ericssonról:

Az Ericsson a világ vezető szállítója a távközlési hálózatüzemeltetők részére szánt technológia és szolgáltatások terén. Az Ericsson piacvezető a 2G, 3G és 4G mobil technológiák területén. Az Ericsson által támogatott hálózatok több mint 2 milliárd előfizetőt szolgálnak ki, továbbá piacvezető a menedzselt szolgáltatások nyújtásában is. A vállalat termékválasztékának része a hálózatüzemeltetőknek, vállalatoknak és a média iparágnak kínált mobil és vezetékes hálózati infrastruktúra, távközlési szolgáltatások, szoftverek, szélessávú és multimédiás megoldások. A Sony Ericsson és az ST Ericsson vegyes vállalatok a fogyasztók számára funkciógazdag személyes mobileszközöket kínálnak.

További információk a www.ericsson.com weboldalon találhatók.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.