Az újdonság ereje - bővülő kisvállalati termékskála az MKB Banktól

2010.09.30. 10:25 Módosítva: 2010.09.30. 13:41
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Az MKB Bank a kisvállalati szolgáltatások rendkívül széles és folyamatosan megújuló palettáját kínálja ügyfeleinek. Az induló vállalkozásoknak kialakított ajánlatoktól a dinamikusan fejlődő cégeknek szánt szolgáltatáscsomagokon, valamint az újdonságnak számító vámszámlán át egészen a kiemelkedő vállalati betéti kamatokig minden vállalkozás megtalálhatja a működéséhez leginkább nélkülözhetetlen megoldásokat - mondja Takács Zoltán, a bank kisvállalati termékeiért felelős főosztályvezetője.
Takács Zoltán
Takács Zoltán

Egy vállalkozás indulásakor az ügyfeleknek különösen fontos, hogy csökkentsék kezdeti kiadásaikat. Ehhez járul hozzá az MKB 1x1 Dinamika szolgáltatáscsomag, amelyet a bank havi párszáz forintos számlavezetési díj ellenében kínál kisvállalati ügyfeleinek. A csomaghoz igényelhető kedvezményes vállalati bankkártya, továbbá – standard kondíciók mellett – valamennyi, a bank által kínált elektronikus banki szolgáltatás.

Az MKB 1x1 Elektronikus Szolgáltatáscsomag – kedvező havidíján túl – a standard feltételeknél olcsóbb internetes ügyintézést tesz lehetővé, olyan havidíjmentes szolgáltatásokkal kiegészülve, mint az MKB TeleBANKár, az MKB NetBANKár, az MKB MobilBANKár. A csomaghoz tartozik egy díjmentesen vezetett forint bankszámla, egy éves díj nélkül használható Visa Electron bankkártya, valamint havi két ingyenes ATM készpénzfelvétel bármelyik belföldi automatából.

A viszonylag rövid ideje létező MKB 1x1 Elektronikus szolgáltatáscsomagnál folyamatos növekedést regisztrálunk mind az ügyfélszámot, mind a tranzakciók volumenét tekintve. Ez nem véletlen, hiszen a számokból kitűnik, egyre többen „térnek át” a bankfióki ügyintézésről az elektronikus csatornákra, ami olcsó, kényelmes és biztonságos intézési módot jelent a pénzügyi tranzakció tetszőleges időben és helyről történő lebonyolításához. A költségtakarékosságot elősegítik a kedvező csomagdíjak és az elektronikus csatornák alacsonyabb tranzakciós, például átutalási díjai.

Azokról a vállalkozásokról sem feledkeztünk meg, amelyek eredményei dinamikus növekedést mutatnak, illetve jelentős devizaforgalmat bonyolítanak. Az ő igényeikre szabtuk az MKB 1x1 Flotta szolgáltatáscsomagunkat, amely számos komparatív előnyt kínál. Ezek közül kiemelkedik az ingyenes bankon belüli átutalás, illetve ingyenes devizaszámla vezetés. A Flotta csomagot használók havidíjmentesen használhatják az elektronikus banki csatornákat, a csomaghoz biztosított, meghatározott bankkártyákat és jelentős kedvezményekben részesülnek a forint és deviza átutalások költségeiből. Kis- és nagykereskedelmi vállalatoknak pénztárcakímélő megoldást jelent a csomaghoz biztosított kedvezményes zsákos befizetés is.

Újdonságnak számít a 2010. nyarán bevezetett vámszámla, ami a raktározásban, áruforgalomban résztvevő kereskedelmi vállalatok, speditőr, valamint raktározási cégek munkáját egyszerűsítő és felgyorsító elektronikus csatornaszolgáltatás. Ennek során a bank – az áruforgalom gyorsítása érdekében – valós idejű információkkal szolgál a vámhivatalok felé az új elektronikus csatornán keresztül. Ha ügyfelünk a vámteher és egyéb vámeljáráshoz kapcsolódó közterhek (például regisztrációs adó, jövedéki adó, környezetvédelmi termékdíj) kifizetését elindította, a bank az erre vonatkozó információt, illetve bankigazolást egy órán belül továbbítja az illetékes hivatalnak. Ezáltal az ügyfél szinte azonnal hozzájuthat a vámeljárás alatt álló árujához.

Emellett azoknak a vállalatoknak, amelyek megtakarításaikból rövidtávon szeretnének profitálni, a banki versenytársakkal összehasonlításban is kiemelkedő vállalati betéti kamatokat kínálunk. A bank befektetési palettáját színesíti – a különösen alapítványok és egyesületek, önkormányzatok valamint ügyvédi irodák körében népszerű - legújabb kombi termékünk, a Tartós kamatelőny 2013 kötvénnyel kombinált 1-3-6 hónapos akciós betét, amelynek igénybevételével ügyfeleink egyaránt élvezhetik a rövid és hosszú távú forráslekötés előnyeit, továbbá jelentős kamatprémiumhoz is juthatnak. Ügyfeleink kisvállalati termékpalettánk valamennyi elemét, komplex kisvállalati megoldásaink mindegyikét elérhetik a bank teljes, 86 egységet számláló fiókhálózatában.

A vállalkozás elvárásaihoz és lehetőségeihez leginkább igazodó megoldás megtalálásában személyes pénzügyi tanácsadóink minden érdeklődőnek segítenek az MKB Bank fiókjaiban. A konstrukciókról további részletek találhatók az MKB Bank honlapon.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.