Az MVM Partner a kisvállalkozásoknak is egyedi áron kínál villamos energiát

2010.11.09. 14:22 Módosítva: 2010.11.09. 15:58
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Rugalmas termékstruktúrája miatt az MVM Partner képes a tényleges fogyasztási igényekhez igazodó áron kínálni a villamos energiát – tudtuk meg Major Györgytől, az MVM Partner Energiakereskedelmi ZRt. vezérigazgatójától.

Az egyetemes villamos energia szolgáltatásra nem jogosult fogyasztóknak 2008. január 1.-vel ki kellett lépniük a versenypiacra, vagyis onnan kellett beszerezniük a villamos energiát. Ez sok esetben automatikusan történt, ugyanis úgynevezett jogutódlással az addigi szolgáltatójuknál maradtak a vállalkozások, habár lehetőségük lett volna a többi kereskedőtől is árajánlatot bekérni és kereskedőt váltani. A villamos energia ugyanis egy termék. Ugyanúgy fel kell térképezni a piacot, mint minden más termék beszerzése esetén.

A kis- és közepes vállalkozások jelentős része már önmagától lépett ki az egyetemes szolgáltatásból a szabadpiacra, mert felismerte az abban rejlő megtakarítási lehetőségeket. Az MVM Partner Energiakereskedelmi ZRt.-hez is rendszeresen érkeznek ajánlatkérések ebből a szektorból, amelyet gyakran a kereskedők közti versenyeztetés követ. Ebből adódóan Társaságunk az őszi szezonban is kiemelt figyelmet fordít a kis- és közepes vállalkozásokra. Dedikált kapcsolattartókkal állunk rendelkezésre a kapcsolatfelvételtől az ajánlatkérésen át a szerződés teljes ideje alatt a gördülékeny és hatékony ügyfélkezelés érdekében.

Az ajánlatkéréshez elegendő lehet az éves energiafogyasztási mennyiség megadása, és energetikában jártas szakembereink - figyelembe véve a fogyasztási szokásokat – egyedi, cégre szabott ajánlatot adnak. Még jobb megoldás, ha az érdeklődő egy aktuális villamos energia számlát küld meg részünkre az azon szereplő összes műszaki és fogyasztási adattal. Ajánlatunkat e-mailben vagy postai úton juttatjuk el ügyfeleinkhez. Az előzetes tájékozódáshoz ajánljuk Internetes ügyfélszolgálati felületünkön (www.mvmpartner.hu) megtalálható Indikatív ajánlatkérő menüpontunkat.

Amennyiben sikerült megtalálni a megfelelő ajánlatot és kereskedőt, a felhasználó az új kereskedővel történt egyeztetést követően felmondja a régi szerződését. Természetesen ügyfelünk kérésére az MVM Partner segítséget nyújt a folyamatban, átvállalva az ügyintézés jelentős részét. A kereskedőváltást az új szerződés kezdő időpontját megelőző második hónap 24.-ig kell bejelentenie az új kereskedőnek a Hálózati engedélyes felé, azaz, ha valaki január 1-vel szeretne kereskedőt váltani, a lejelentés határnapja november 24.

Fontos megjegyezni, hogy a kereskedőváltás ideje alatt a villamosenergia-szolgáltatás folyamatos, és a váltás a vállalkozásnak nem jelent költséget. A villamosenergia-beszerzés optimalizálása mindenképpen nélkülözhetetlen dolog egy cég életében, hiszen költségcsökkentésről, megtakarításról beszélünk, adott esetben akár 10-15 százalékot is megspórolhat egy körültekintő választással.

Kérjenek be több helyről ajánlatot, nézzenek körül, hogy megtalálják vállalkozásuk számára a legmegfelelőbb villamosenergia-kereskedőt.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.