Folyamatos újítások, fejlesztések, Apple együttműködés a Mammutban

2010.11.16. 10:57 Módosítva: 2010.11.19. 17:57
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Sorozatos újításokkal kényezteti vevőit a Mammut. Épp, hogy befejeződött a Mammut I. belső felújítási munkáinak első üteme, már indul is a hazánkban még páratlan parkolási előrejelző rendszer üzembe állítása, sőt a Mammut és az Apple együttműködésének eredményeként egy új ingyenes tájékozódást segítő eszközt is használatba vehetnek a bevásárlóközpont látogatói.

Költségkereten belül, kiváló minőségben készült, amit erre az időszakra terveztek a Mammut  ZRt. vezetői a Mammut I. felújítási munkálataiban. A határidőben volt némi csúszás, ami elsősorban az alvállalkozókkal szemben támasztott magas minőségi követelményeknek, másrészt pedig a menet közben változó műszaki megoldásoknak tudható be. A felújítást hazai kis és középvállalkozók végezték, a velük való együttműködés is zökkenőmentesen zajlott, és a bérlők és tulajdonostársak is végig konstruktívak, támogatók voltak.  A munkák kiválóan sikerültek, így például a Retek utcai bejárat és az új szökőkutak, máris a fiatalok találkahelyévé váltak.

A napokban induló fejlesztés egy olyan parkolási foglaltság előrejelző rendszer kiépítése, ami már a ház közvetlen környezetébe érkezve tájékoztatja az autósokat, hogy mely parkolókat érdemes megközelíteni, mely utcák felöl érdemes a házba érkezni. A két legfontosabb eszköz a Moszkva téren és a Margit körúton lesz kihelyezve, de lesz információs berendezés a hozzánk vezető utcák mindegyikében – így a Retek, a Fény és a Lövőház utcákban is -, tájékozatott Szabó László a Mammut üzemeltetési igazgatója. „A szöveges kijelzők nem csak arról informálják majd a közlekedőket, hogy melyik parkolóban hány szabad helyet találhatnak, hanem lehetőség van segítségükkel az esetleges parkolási akciókat vagy technikai információkat is közölni. Ez a fajta parkolási foglaltság előrejelző rendszer Európában már teljesen általános ugyan, Magyarországon viszont a Mammutnál kerül az első használatba.”

Még karácsony előtt tervezi a Mammut Apple Store , hogy egy egyedülálló eszközzel jön ki az iPhone és iPad tulajdonosoknak december közepétől. A teljesen ingyenes szoftver, mely offline módban fut majd, így nem generál a felhasználó számára semmiféle internet használati költséget, a házon belüli tájékozódást segíti majd.

A program segítségével kategóriánként és név szerint is megkereshetjük majd az üzleteket a Mammutban, sőt a szabad szavas kereső még nagyobb szabadságot kínál az eszközt használók számára. Az egyes üzletekről képet tekinthetünk meg, nyitvatartási információk és egyéb extra tájékoztató anyagok olvashatók majd, pl.: kártyahasználati lehetőségek, akciók, törzsvásárlói lehetőségek, stb. Térképes kereső segíti majd a boltok közötti eligazodást, sőt a térképen kiválasztott üzletről is megkapjuk ugyanazokat az információkat, mint az üzletkereső rendszerében. A tervek szerint a tájékoztatást olyan hasznos funkciók egészítik majd ki, mint a liftek, mozgólépcsők, mosdók, elsősegélynyújtó helyek, kijáratok, nyilvános telefonok, információs pultok vagy wifi lelőhelyek térképes megjelenítése.

További érdekességek, és aktuális információk a www.mammut.hu weboldalon olvashatók.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.