Fénysebességgel működik a Sony új Alpha-ja

2011.01.28. 13:43 Módosítva: 2011.02.08. 15:29
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A Sony SLT A55 és kistestvére az A33 fényképezőgépek elsőként, használják, a kiemelt lehetőségeket tartogató, félig áteresztő tükör technológiát. A fényképezőgépek gyorsak, könnyűek, precízek és pimaszul könnyű őket munkára bírni.

Az elmúlt években komolyan felgyorsult a digitális fényképezőgépek fejlődése. Kialakultak az alap kategóriák és a legfontosabb értékelési szempontok. Ilyen volt a felbontási képesség is, amely nagyban határozta meg egy digitális fényképezőgép árát és minőségi besorolását. De valóban ez a legfontosabb?

Ma már elmondhatjuk, hogy majd minden fényképezőgép rendelkezik azzal a felbontási képességgel, amely a mindennapi életben fontos lehet számunkra és a profik sem panaszkodhatnak ezen a területen. A Sony új gépeinek az SLT 55 és 33 megjelenését komoly várakozások előzték meg. A gyártó kijelentései szerint az új Alpha-k olyan fényképezőgépek lesznek, amelyek egyesítik mindazokat a technológiai előnyöket, amelyeket ez idáig csak külön-külön találhattunk meg a compact és a profi fényképezőgépeknél.

A Sony Alpha SLT-A55 16,2 CMOS szenzora természetesen minden igényt kielégít, de az eddigi elfogadott techonlógián túlmutatva az új tükörrendszer biztosítja, hogy partneri viszony alakuljon ki a kamera és ember között. Az A55 és kistestvére az A33 az első olyan fényképezőgépek, amelyek hatékonyan használják a félig áteresztő tükör technológiát arra, hogy késedelem nélkül tudjuk megörökíteni a fontos pillanatokat. Nincs mechanikai zaj, sem időveszteség. Mindig rendelkezésre áll a nagyfelbontású élőkép és a gyors, pontos fázis alapú autofókusz, amely egy 7,5 colos kijelzőn mutat valós, direkt képet használójának. Ezen tulajdonságoknak köszönhetően a mozgó tárgyak is mindig fókuszban maradnak, attól függetlenül, hogy állóképek vagy Full HD videók készülnek.

Mindegy tehát, hogy a családi rendezvényen a gyerekek milyen gyorsan rohangálnak, vagy a hegyi túrán kedvesünk milyen gyorsan hessegeti el az éppen támadni készülő darázsrajt, a Sony SLT nem hagyja magát és tűéles képeket fog készíteni. Ebből következik, hogy sport- és riportfotósok számára is nagyon jó választás lehet a gép, s a természetfotósok számára is hasznos a kiváló sorozat mód, valamint a FullHD videó képességek.

Kreatív lehetőségek Alfától - Omegáig

Az SLT α55 és az α33 kompatibilisek a korábbról jól ismert 30 A-bajonettes objektívvel és beépített SteadyShot funkcióval is rendelkeznek. Ez a vázban található stabilizációs rendszer 4 lépcsős rázkódásvédelemmel segíti a kézből történő fotózást. Ezen felül a fényképezőgépeken megtalálható a “3D Sweep Panorama” funkció is, amellyel extraszéles, bámulatos látószögű panorámaképek készíthetők akár 3D-ben tökéletes képélményt biztosítva a Sony BRAVIA 3D LCD készülékekhez. Ráadásul az SLT-A55-ös integrált GPS rendszerével a fényképezés koordinátáit is rögzíti, amelyet bármely Internet képes Sony BRAVIA LCD készüléken visszanézhet.

Az új Alphákban a profik által sokszor használt HDR technológiát is továbbfejlesztették Az új HDR mód immár 6 felvételt képes szempillantás alatt elkészíteni, majd összefésülni egyetlen, rendkívül éles és alacsony zajszinttel rendelkező kép érdekében.

Mindezen tulajdonságok ellenére a fényképezőgép jóval kisebb tükörreflexes társainál és 7,5 cm-s kijelzőjén pontosan azt a képet mutatja, amely rögzítésre kerül. Aki egy kicsit is komolyan veszi az emlékek digitális rögzítését, akár fénykép akár mozgógép formájában és közben egyszerűen élvezetesen kíván fényképezni, annak a Sony Alpha SLT szériájánál nincs is megfelelőbb választás.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.