Árpád
-3 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Mindennapi segítség mikrovállalkozásoknak

2011.04.28. 13:00 Módosítva: 2011.04.29. 14:41
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A Széchenyi Kártya Program hitelei ideális megoldást jelentenek a legalább egy éve működő vállalkozásoknak, hiszen egyszerűsített eljárással juthatnak finanszírozási forráshoz. A Széchenyi Kártya hitelkonstrukciói az Erste Bankban is elérhetőek, ráadásul most számlavezetési díj nélkül, ajándék Spar utalvánnyal.
Tenke Gábor, az Erste Bank területileg felelős igazgatója
Tenke Gábor, az Erste Bank területileg felelős igazgatója

A jelenlegi gazdasági környezetben egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a likviditási hitelek. Az átmeneti cash-flow problémák áthidalásában így különösen fontos szerepe lehet a Széchenyi Kártya Folyószámlahiteleknek, hiszen segítségével a hazai mikrovállalkozások tárgyi fedezet nélkül juthatnak finanszírozási lehetőséghez - mondja Tenke Gábor, az Erste Bank területileg felelős igazgatója.  Azért lehet ez jó választás a legalább egy éve működő vállalkozásoknak, - tette hozzá az igazgató – mert egyszerűsített eljárással juthatnak szabadon felhasználható, likviditási problémáikat kezelő hitelhez. Pontosabban egy hitelkerethez, melyhez egy bankkártyát kapnak az ügyfelek, így a hitelt vásárlásra vagy készpénz felvételre is igénybe vehetik.

Kiszámítható, kényelmes és rugalmas a konstrukció. Forint alapú, így nem kell árfolyamkockázattal számolni, a hitelcél előzetes megadása nélkül pedig szabadon felhasználható. Az igényelhető hitelkeret összege 500 ezer forint és 25 millió forint között lehet, a futamideje pedig 1 plusz 1 év. Vagyis a keret nagysága rugalmasan alakítható a vállalkozás egyedi igényei és lehetőségei szerint – hangsúlyozza az igazgató.

A hitel igénybevétele és törlesztése is automatikusan a számlamozgásokkal együtt történik, kamatot pedig csak a ténylegesen felhasznált hitelösszeg után kell fizetni és olyan vállalkozás is igényelheti, amelyik nem rendelkezik a Széchenyi Kártya konstrukcióhoz társult érdekképviseleti szervezeti tagsággal – emeli ki az igazgató.

Ami pedig a díjakat illeti: a vállalkozás az állami kamat és garanciadíj támogatás révén kedvező kamatozás és díjak mellett juthat hitelhez.

Tenke Gábor kiemelte: a Széchenyi Kártya Program kiterjesztésének köszönhetően az Erste Bank három éves futamidőre maximum 25 millió forintos forgóeszköz hitelt is nyújt ügyfeleinknek, így lehetőség van rövid- és közép távú finanszírozási igények kielégítésére is.

A kártyához egyébként ingyenes, külföldre szóló baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás kapcsolódik, és a Széchenyi Kártya tulajdonosa tagja lehet a Széchenyi Kártya Klubnak, melynek keretében kedvezményesen vásárolhat a klubhoz csatlakozott partnereknél.

A hitelkérelem benyújtásához szükséges dokumentumokat a VOSZ és az illetékes Kereskedelmi és Iparkamarák regisztráló irodáiban tudják beszerezni az érdeklődők, de a www.kavosz.hu oldalról is letölthetők.

További információkért kattintson ide

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.