Floridai ingatlanbefektetés

2011.05.27. 16:39 Módosítva: 2011.05.31. 11:05
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Gazdaságilag igazolt tény, hogy az ingatlan még mindig a legbiztonságosabb befektetési forma a világon, ha jó időben és jó helyen vásárol az ember. A floridai ingatlanpiac a világválság következtében átalakult, jelenleg az ingatlanárak akár 70%-kal alacsonyabbak a 2006-os árszinthez képest, ezzel egyidőben a bérleti piac felerősödött, így rendkívül vonzó hozamot nyújt, ha valaki egy azonnali bevételt biztosító közép vagy hosszú távú elemmel szeretné bővíteni befektetési portfólióját.

Az USA korábbi, igen kedvező hitelpolitikája miatt kialakult ingatlanárak bizonyos közkedvelt régiókban a válság bekövetkeztével az eredeti érték 30-40% -ára estek vissza, így sokan inkább visszaszolgáltatták ingatlanjukat a hitelező pénzintézeteknek, mintsem hogy tovább fizessék a régi érték szerint kalkulált törlesztőrészletet. Ennek a döntésnek viszont az a következménye, hogy további hitelhez nem juthatnak, a lakásvásárlást még ezen a nyomott áron sem engedhetik meg maguknak, de az 1.000 dollár alatti bérleti díjat meg tudják fizetni, így ők képzik a lakáspiac bérleti szegmensének fizetőképes keresletét.

Floridán belül a 2 millió lakosú Orlando – mely a Disney Park és az Universal Studio központja – és környéke ennek a rendkívüli lehetőségnek a fellegvára, hiszen itt találkozik a kedvező ingatlanár az igen erős bérleti piaccal. Mint minden vonzó befektetés esetében, itt is körültekintően kell eljárni, melyhez a BRIC Group felkészült szakmai gárdája teljeskörű segítséget nyújt budapesti irodájában. Az általuk kínált ingatlanok teljesen tehermentesek, az előző tulajdonosok mindennemű – sok esetben utólag felmerülő – tartozása rendezett, felújított állapotúak és leellenőrzött személyeknek bérbeadottak. Minden ingatlan frekventált, bérlők által közkedvelt lakóparkokban helyezkedik el, különleges szolgáltatásokat is biztosítva a lakóknak, mint medence, teniszpálya, és klubház.

Külföldi befektetések esetében fontos elem, hogy a vásárláskor használt fizetőeszköz milyen szinten tartózkodik ahhoz a valutához, amiben a vagyonunkat tartjuk. A dollár pillanatnyilag rendkívül alacsony árszinten mozog a forinthoz képest, így ez is pozitív irányba tolja el befektetésünk megtérülését. Az egy évvel ezelőtti 240-es árszinten egy átlagosnak mondható orlando-i lakásért (2 szoba, 80nm - kb. 65 000 USD) több mint 3 millió Ft-tal többet kellett volna fizessünk, mint a mostani 190-es árszinten. Ráadásul ezért az összegért Budapesten a külvárosban sincs esélyünk ingatlant venni.

2 szobás lakás - Orlando

A rendkívül népszerű lakóközösség mindössze pár mérföldre található az Orlandoi nemzetközi repülőtértől és pár percre a belvárostól. 276 darab 1, 2 és 3 szobás nagy belmagasságú lakást foglal magába, melyekben nagy figyelmet fordítottak a természetes fény és a tágas terek alkalmazására.

Ár: $49,500 (9,4 millió Ft)

Ha mindezt összevonjunk, bátran kijelenthetjük hogy egyszerű módon tudunk hozzájutni éves 8-9 % nettó profithoz, amihez még hozzájön az ingatlan jövőbeli értéknövekedése.

Az ilyen típusú befektetéseket érdemes egy erre a profilra specializálódott cégre bízni, mely teljes körű szolgáltatást nyújt az ingatlan kiválasztásától az átíratáson keresztül egészen annak menedzseléséig. Így válik az egész teljesen problémamentes befektetéssé, a vásárlás lebonyolítása után már csak a bankszámla megadása van hátra, ahová a profitot kell utalni.

A BRIC Group pont ezt az igényt próbálja kiszolgálni budapesti irodájával, ahol a folyamat minden lépésében segítséget nyújtanak.

Floridai ingatlanok széles választékával és teljes körű tanácsadással állunk minden érdeklődő rendelkezésére a Mammut II Bevásárlóközpont 3. emeletén található irodánkban.

További információ a floridai ingatlanokról

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.