Új lendület a magyarországi KKV-knak

2011.05.27. 12:06 Módosítva: 2011.05.27. 14:51
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Tovább bővítette a Széchenyi Kártya Program keretében elérhető hiteleinek körét az Erste Bank. Az akár 25 millió forintos hitelkeretű Széchenyi Kártya Folyószámlahitel mellett immár Széchenyi Forgóeszközhitelt is kínál a bank szintén 25 millió forinting.

A Széchenyi Forgóeszközhitel nem csupán a KKV-k átmenetileg felmerülő likviditási gondjaira nyújt megoldást, de akár 36 hónapos futamideje miatt a vállalkozás forgóeszközeinek hosszabb távú, kedvezményes kamatozású finanszírozását is lehetővé teszi.

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitellel egyszerűsített eljárással juthatnak egy szabadon felhasználható, likviditási problémáikat kezelő hitelhez az igénylők, amelyet vásárlásra vagy készpénzfelvételre is igénybe vehetnek. A hitel igénybevétele és törlesztése is automatikusan a számlamozgásokkal együtt történik, kamatot pedig csak a ténylegesen felhasznált hitelösszeg után kell fizetni.

Az új konstrukció, a Széchenyi Forgóeszközhitel pedig a vállalkozás tevékenységéhez szükséges forgóeszközök beszerzésére szolgál. Az igényelhető hitelösszeg minimum 1 millió, maximum 25 millió forint és 100 ezer forintonként emelhető, így rugalmasan alkalmazkodik a vállalkozás finanszírozási igényeihez.

A vállalkozások pénzügyi igényeihez jól illeszkedik a két konstrukció és a hitelek optimális megosztását is elősegítheti a Széchenyi Kártya Program keretein belül elérhető, két különböző funkciójú pénzügyi megoldás optimális kombinációja. A két hitelt kombinálva a rövid- és középtávú finanszírozási igények is kielégíthetőek, és így akár 50 millió forintos forráshoz is hozzá lehet jutni a program keretében.

A Széchenyi Kártya Program hiteleinek igénylése a KA-VOSZ- Zrt., mint az Erste Bank Hungary Zrt. megbízottja közreműködésével történik. A Széchenyi Forgóeszközhitelt az érdeklődő vállalkozások a tagságuk szerinti VOSZ, vagy a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarák irodáiban igényelhetik. A hitelkérelem benyújtásához szükséges dokumentumokat ezekben a regisztráló irodákban tudják beszerezni, vagy letölthetők a KA-VOSZ Zrt. honlapjáról.

A hiteligényléshez most ráadásul az Erste Bankban akció is kapcsolódik, melynek keretében a 2011. június 30-ig történő igénylés és pozítiv hitelbírálat esetén féléves számlavezetési díjmentességet kínál, valamint ajándék Spar utalványt ad ügyfeleinek.

A kártyához ingyenes, külföldre szóló baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás kapcsolódik, és a Széchenyi Kártya tulajdonosa tagja lehet a Széchenyi Kártya Klubnak, melynek keretében kedvezményesen vásárolhat a klubhoz csatlakozott partnereknél.

További információk

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.