Takarékossági tippek KKV-knak

2011.09.27. 09:54 Módosítva: 2011.09.27. 10:47
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Okosan kell gazdálkodniuk a vállalkozásoknak ahhoz, hogy hosszú távon is versenyben maradjanak. Az irodai piac alapos feltérképezésétől a tudatos papírfelhasználáson át a megfelelő, akár zöld, fenntartható IT megoldások kiválasztásáig számos olyan lehetőség áll rendelkezésükre, amellyel spórolhatnak a cégek.

Iroda: menni vagy maradni?
Ha irodai környezetre nincs is minden vállalkozásnak szüksége, de az irodához tartozó informatikai megoldások, szolgáltatások nélkül szinte egyetlen KKV sem működhet professzionális módon. Amennyiben az irodabérlés mellett tesszük le voksunkat, úgy érdemes alaposan körülnézni a piacon. Ha nincs szükségünk folyamatosan irodára, az ún. open office-ok tökéletes megoldást jelenthetnek. Itt professzionális környezetben, óradíjas alapon bérelhetünk íróasztalt. Ugyanakkor költséghatékonysági okokból egy kisebb cég esetében az otthoni munkavégzésen is érdemes elgondolkozni, hisz ezzel tudunk a legtöbbet spórolni.

Informatikai megoldások
Számos olyan szolgáltatás létezik a piacon, amellyel bárhonnan profi munkát végezhetünk. Ilyen például a Telekom Compleo Connect szolgáltatása, aminek segítségével nem csak internet és telefon előfizetésünket oldhatjuk meg havidíjas alapon, hanem a csomagban foglalt irodai és informatikai szolgáltatásokat is szabadon kihasználhatjuk. Így ahelyett, hogy egyszer mélyen a zsebünkbe kellene nyúlni, költséghatékonyan jutunk komplex informatikai szolgáltatáshoz, és az infobiztonság szempontjából is ez a legpraktikusabb megoldás. A szolgáltatással egy év alatt akár 400.000 forintot is megtakaríthatunk azáltal, hogy nem saját szervert üzemeltetünk, hanem „hostingoljuk”, azaz fix havidíjért bérelünk egy eszközt egy szerverparkban. Ebben az esetben a közüzemi számláinkon is jelentősen faraghatunk, hiszen az infrastruktúra áramfogyasztása nem nálunk jelentkezik, ráadásul további kiadásoktól is mentesülhetünk, hiszen az eszközöket a Telekom folyamatosan felügyeli, nekünk csak a cég ügyeire és tevékenységére kell koncentrálnunk.

Papírtenger vagy digitalizálódás?
Az irodai munka egyik legkárosabb mellékterméke a tonnányi kinyomtatott papír. Amellett, hogy a környezetet is folyamatosan szennyezzük, hosszú távon ez komoly költséget jelent. A digitális forradalom korában érdemes egy megbeszélésre laptoppal vagy akár egy táblagéppel érkezni, aminek segítségével könnyedén tudunk prezentálni, és a megbeszélésen elhangzottakat is azonnal lejegyzetelhetjük.
Az e-számla ugyan még nem terjedt el széles körben hazánkban, de hosszú távon érdemes áttérni erre a megoldásra. Kevesebb papír- és nyomtatóhasználattal nem csak a környezetet óvjuk, de időt, pénzt és helyet is spórolunk.

Értekezlet vagy konferenciahívás?
A digitális forradalom egyik legfontosabb vívmánya, hogy az internet segítségével konkrét fizikai helyünk elhagyása nélkül tudunk olyan környezetet teremteni, mintha egy tárgyalóasztalnál ülnénk ügyfeleinkkel. Ezzel a megoldással nem csak az utazás idejét takarítjuk meg, de a benzinköltség is a pénztárcánkban marad, miközben rendkívül innovatív vállalkozás benyomását keltjük.

Informatikai megoldások a Telekomtól - üzlet minden vállalkozásnak: www.uzletitelekom.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.