Forró és izgalmas szaunaestek

2011.09.30. 13:17 Módosítva: 2011.09.30. 16:32
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Exkluzív programsorozat az Oxygen Életmód Központokban

Szaunázni nem csak az egészségünkért és a jó közérzetünkért érdemes, de mostantól exkluzív élményhez is juthatunk az Oxygen Életmód Központok rendszeres szaunaestjein. A programsorozat forró és izgalmas kikapcsolódást kínál kezdő és rutinos szaunázóknak egyaránt.

Megújulás kívül-belül

A szaunázás köztudottan igazi tréning az ereknek és a bőrnek. A forróság hatására két-háromszorosára fokozódik az anyagcsere, könnyen eltávolíthatóvá válnak az elhalt bőrsejtek, a melegben kitágult véredények pedig a hideg tus alá állva vagy a merülőmedencében alábukva villámgyorsan összehúzódnak. Nem kis munka ez a szívnek sem, amely egyre keményebben dolgozik, hogy megfeleljen a megnövekedett szükségleteknek. Így tehát a szaunázás éppolyan edzés a szívnek, mint a futás a lábizmoknak.

A pozitív egészségi hatások mellett azonban a rendszeres szaunahasználat valóságos stresszoldó csodaszer is, hiszen nem csak a méregtelenítő-, de a feszültségoldó folyamatokat is pillanatok alatt beindítja. Egy-egy alkalom után testileg-lelkileg megújulva fejezhetjük be a szertartást.

Különleges alkalom

Az Oxygen Életmód Központok még intenzívebbé és különlegesebbé varázsolják a szaunázás ősi kultúráját. A vendégek ugyanis a szaunaesteken megtapasztalhatják a szauna felöntések speciális hatásait is. A mézes-tengeri sós, a jeges-kámforos, a gyógynövényes és a sörös felöntések során a páratartalom és a hőmérséklet szándékos növelésével szinte már tűrőképességük határáig juthatnak el a szaunázók. A külön­leges szeánszot szaunamester vezeti, aki illóolajas vízzel locsolja a felizzott köveket, és a forró, illatos levegőt le­gyezi a bent ülőkre, ezzel fokozva az izzadást, gyorsítva a légzést, és a szív­verést. A tengeri sós, a mézes és a jeges bedörzsölések pedig tisztítanak, frissítenek és tápanyagokkal látják el a bőrt. A meleg-hideg hatás hatékony alkalmazásáról és a szeánsz biztonságáról szintén a szaunamester gondoskodik, akire azok is bátran rábízhatják magukat, akik éppen ismerkednek ezzel a különleges világgal. Az általában tíz perces felönté­sek páratlan élményt nyújtanak még a rutinos szaunázóknak is, a kezdőket pedig biztosan lenyűgözik.

Komplex kínálat

Amennyiben kiélvezték a szauna áldásos hatásait, a különleges estek vendégei megmártózhatnak a merülőmedencében, a pezsgőfürdőben és az úszómedencében, tovább relaxálhatnak a gőz- és infrakabinokban, megtisztíthatják légzőrendszerüket a tengeri klímakabinban, és regenerálódhatnak a tepidáriumban. A csodás este során alkalmanként akár az Aqua Zumbát is kipróbálhatják a mozgás szerelmesei. Az élményt a felöntések közt felszolgált gyümölcsök és a vendégeket köszöntő koktélok teszik teljessé.

Időpontok:

2011. okt. 1-től minden második szombaton 20-tól 24 óráig az Oxygen Naphegyen

2011. okt. 8-tól minden második szombaton 20-tól 24 óráig az Oxygen Újpestben.

További információk

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.