Megnyitott az V. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál

2011.10.05. 14:21 Módosítva: 2011.10.05. 17:11
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Ma a Budai Várnegyedben, kibővült helyszínnel nyitotta meg kapuit az V. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál, amelynek vendége idén Oroszország, a nemzet legismertebb ételeivel és italával, a vodkával. A jó hangulatról színvonalas magyar előadók valamint egy orosz gitárzseni gondoskodik, aki a YouTube-on az egyik legnagyobb sztár, videóit eddig több mint 93 millióan nézték meg. A fura figura akusztikus gitáron többek között Metallica, Michael Jackson, vagy akár Lady Gaga dalokat ad elő, egészen egyedi stílusban A rendezvényen a tavaszi Pálinkafesztiválhoz hasonlóan érintés nélküli kártyával lehet majd fizetni.

Az V. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál idén is a Budai Várnegyedben nyitotta meg kapuit, ahol a tavalyi nagy siker után a szervezők kétszer akkora területen várják a látogatókat. A kényelem kedvelői az Oroszlános udvarban egy 1200 nm2-es, fedett helyszínen élvezhetik majd az ízeket és a zenét.

A tavalyi tematikát követve idén az orosz konyha legismertebb ételeivel, valamint nemzeti italával, a vodkával ismerkedhetnek meg a fesztiválra kilátogatók. Az esemény orosz házigazdája a budapesti Arany Kaviár séfje, Nyíri Sándor, Szása lesz, aki a legnépszerűbb orosz ételekkel, valamint különleges vodkákkal kínálja majd a vendégeket.

Az orosz ízek mellett a magyar kolbászok és pálinkák bőséges tárháza várja a látogatókat a gasztronómiai fesztiválon. Az összesen huszonhat pálinkás és hat kolbászos standnál válogatott ízekkel találkozhatnak a résztvevők. Az Almárium Bisztró ráadásul egyedülálló kolbászkülönlegességgel rukkol elő, az Országtorta nyomán elkészített Országkolbásszal.

A zenéről többek között a Kerekes Band, a Karaván Família és barátai, a Maszkura és a Tücsökraj, valamint az Ocho Macho gondoskodik. A fesztivált a PASO zenekar akusztikus koncertje zárja majd. A szervezők zene terén is szolgáltatnak igazi különlegességet. Meghívták Igor Presnyakov-ot, aki a klasszikus zenétől kezdve a 80-as, 90-es évek rock- és metálslágerein át (AC/DC, Guns n'Roses, Red Hot Chili Peppers, stb.) a mai napokban kedvelt pop zenéig (Shakira, Lady Gaga stb.) bármit eljátszik akusztikus gitáron, ráadásul nem is akárhogyan. Egyes dalokat 7 húros gitáron ad elő, melyen csak nagyon kevesen tudnak játszani a világon

A tavaszi Budapesti Pálinkafesztiválon bevezetett elektronikus fizetési mód továbbra is leegyszerűsíti, meggyorsítja és kényelmesebbé teszi a fizetést a rendezvényen. Igazi újdonságnak számít, hogy ezúttal valamennyi korábban kibocsátott MasterCard PayPass™ vagy Maestro PayPass™ kártyát is lehet majd használni a pálinkafesztiválos OTP Maestro PayPass™ kártya mellett, melyet a látogatók akár a fesztivál előtt is feltölthetnek a hitelintézet bankjegy-automata hálózatán, honlapján vagy bankfiókjaiban. Azok, akik aktiválják kártyájukat, egy alkalommal ingyenesen látogathatják a rendezvényt.

A szervezők célja ezúttal is az, hogy felhívják a figyelmet a hungarikumok igazi értékére és a hagyományőrzés fontosságára, valamint szeretnék, hogy minél több külföldi és belföldi látogató megismerje a magyar pálinka- és kolbászkülönlegességeket.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.