Vadonatúj felhőalapú szolgáltatások a Vodafone-tól

2011.10.25. 17:25
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Mindennapi tevékenységeink során egyre fontosabb szerepet tölt be az adatainkhoz való közvetlen hozzáférés.  A különböző információs eszközökön tárolt adatok és programok elérését nagyban megkönnyíti, hogy ezek manapság nem egy fizikai eszközön tárolódnak, hanem internetes szervereken, melyen bárhonnan könnyen elérhetők.


Az informatika világában egyre inkább meghatározó jelenség a „cloud computing”, azaz a „felhő alapú számítástechnika”, amely olyan rendszereket jelöl, amik közvetlen elérést biztosítanak távoli számítógépeken tárolt adatainkhoz. Nem kell azonban megijedni a szakkifejezéstől, hiszen jó eséllyel mi magunk is használunk ilyen szolgáltatást. Minden webes levelező, azaz például a Freemail, a Hotmail vagy a Gmail is felhőalapú, hiszen üzeneteink nem saját számítógépünkön, hanem pl. a Google szerverein tárolódnak.


A felhőnek több fontos előnye is van. Egyrészt segítségével szinkronizálhatók a különböző eszközök, így például pont ugyanazokat a fájlokat és leveleket érhetjük el okostelefonunkon, mint a laptopunkon. Emellett az adatvesztéstől sem kell félni, hiszen azok nem egy sérülékeny merevlemezen vagy flashmemórián találhatók, hanem egy óriási informatikai szolgáltató többszörösen túlbiztosított rendszerében.


Megbízható egyedi üzleti postafiók a Vodafone-tól

A Vodafone felhőalapú szolgáltatása korszerű levelezési lehetőséget kínál üzleti ügyfelei számára magas rendelkezésre állással, teljes körű vírusvédelemmel és informatikai felügyelettel. Ez az innovatív, Microsoft Exchange 2010 alapú friss és naprakész levelezési megoldás hatékony, biztonságos és professzionális megoldást nyújt a kisvállalatok informatikai fejlődésében. Költséghatékony, hiszen nem kell saját levelező szervert vásárolnunk és üzemeltetnünk adataink tárolásához, sőt, saját domain nevet is létrehozhatunk teljesen ingyenesen! A mindig elérhető és szinkronizált rendszer lehetővé teszi, hogy munkatársainkkal bármikor megoszthassunk e-maileket, naptárakat és elérhetőségi adatokat. Ezen túlmenően már az online fax lehetőségét is kihasználhatjuk a Vodafone-nál, ami gyakorlatilag az e-mail rendszeren keresztül biztosítja az elektronikus faxolást. Mindeközben az adatok biztonságáról és a cég zavartalan munkamenetéről profi szakemberek gondoskodnak. Akinek pedig kérdése merülne fel az adatok kezelésével kapcsolatban, a magyar nyelvű ügyfélszolgálathoz mindig fordulhat.

A Vodafone ezen kezdeményezésével megtette az első lépéseket egy hatékony, felhő alapú szolgáltatás létrehozására, de természetesen a fejlesztéseknek még  nincs vége, további termékekre és új üzleti megoldásokra is számíthatnak a felhasználók.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.