Ajándékozzon egészséget!

2011.12.02. 16:24 Módosítva: 2011.12.02. 17:31
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Az egyre gyorsuló tempó, a rohanó életmód nagy terhet ró a szervezetünkre. Már fiatalabb korban  megfigyelhetőek  a civilizációs betegségek, a magas vérnyomás, az étkezési zavarok, az elhízás, a cukorbetegség, a keringési és mozgásszervi rendellenességek.

Az adatok szerint a fejlett országok egészségügyi kiadásainak háromnegyedét olyan krónikus betegségek kezelésére kell költeni, amelyek egészségtudatos életmóddal jelentős részben megelőzhetőek lettek volna. Egészségünk megtartására érdemes akkor áldozni, amikor még nem alakultak ki problémák.

Világszerte egyre nagyobb szerepet kapnak a megelőzés terén is a természetes gyógymódok, amelyek között kiemelkedő fontosságúak a gyógyvizek. Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen Magyarország és ezen belül Budapest rendkívül gazdag termál- és gyógyvizekben.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. most újabb újdonsággal várja vendégeit: éves bérlet vásárlása esetén egy bérlet áráért ketten is élvezhetik a gyógyvíz jótékony hatásait. A belépő naponta egyszer vehető igénybe, tehát a tulajdonosok felváltva tudják használni.

A cég nyolc gyógyfürdőt üzemeltet a fővárosban, mindegyik más és különleges a maga módján, de mindegyik igényes, kellemes és egészséges időtöltést kínál. A Rudas és a Király még a török korból származik, ezek a műemlék épületek most is őrzik eredeti, orientális jellegüket. A Széchenyi, amely Pest első gyógyfürdője volt, 21 medencéjével Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma. A világszerte ismert, szecessziós stílusban épült Gellért Gyógyfürdő és Szálló 1917-ben nyitotta meg kapuit, de az itt feltörő „csodahatású” forrásokról középkori feljegyzéseket is találtak. A Lukács forrásait is használták gyógyításra már a középkorban. A felújított fürdő, amely évtizedek óta a művészeti, irodalmi élet ismert személyiségeinek kedvelt találkozóhelye, mindenben megfelel a mai kor igényeinek. Testi-lelki felfrissülést nyújt vendégeinek a Dagály, a Dandár és a Csillaghegyi fürdő is.

A fürdők gyógyvizeinek hatása alapján mindenki kiválaszthatja a maga számára legmegfelelőbbet. A látogatók  különböző wellness szolgáltatásokat is találnak a létesítményekben, de a színvonalasan felújított budapesti fürdők a kikapcsolódás mellett akár üzleti találkozók különleges színterei is lehetnek.

További információ

A gyógyvizek hatása összetett. A fizikai tulajdonságok, a hőmérséklet, az áramlás mellett érvényesül a vízben oldott anyagok kémiai hatása is. Ezek az anyagok a bőrön keresztül felszívódnak a szervezetbe, másrészt belélegzik a fürdőzők a víz feletti gőzben található oldott anyagokat is.
A szauna segít megőrizni az egészséget azzal, hogy élénkíti a vérkeringést, erősíti az immunrendszert és elősegíti a méregtelenítést. A stressz, a feszültség oldásának hasznos eszköze, emellett segít a fogyásban és megszépíti a bőrt. Enyhülést ad asztma, hörghurut, illetve izületi és izomfájdalmak esetén is.
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.