Gigakiállításokkal indít az Aréna

2012.01.16. 10:16 Módosítva: 2012.01.16. 10:17
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Oktatás, esküvő, konyha, kert. Csupa fontos kellék, már ha az ember teljes életet szeretne élni: mindez egyenként, óriási alapterületen jelenik meg a BudapestAréna idei kiállításain. Megéri benézni.

A Papp László Budapest Sportaréna már jó ideje nem csak arról gondoskodik, hogy a legnépszerűbb világsztárok ideális körülmények között léphessenek fel nálunk, az utóbbi években az itt megrendezett nagyszabású kiállításokkal is ezreket vonz. Az év eleje ilyen szempontból különösen erős, januárban az oktatás iránt érdeklődők és a házasodni vágyók találhatják meg a számításukat, míg márciusban a konyha és a kertészet kerül fókuszba – nem is akárhogyan.

Kezdeni akarsz valamit a jövőddel? Itt a helyed!

Az utóbbi időben a fiatalok egyre nagyobb százalékára jellemző, hogy az érettségi küszöbén még fogalmuk sincs arról, mihez kezdjenek, merre lenne érdemes elindulniuk a középiskola után. Sokuk számára a tanárok, szülők, barátok tanácsai szolgálnak irányjelzőül, azok viszont, akik biztosra akarnak menni – vagy legalábbis szeretnék szakavatott segítséggel felmérni a lehetőségeiket –, keresve sem találhatnának erre jobb alkalmat az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításnál. A január 20-21-én 12. alkalommal megrendezett kiállítás túlzás nélkül az oktatás legnagyobb hazai seregszemléje, hiszen amellett, hogy a közel 200 kiállító között külföldi és hazai felsőoktatási intézményeket is találunk, a legújabb pedagógiai eszközökkel és módszerekkel is megismerkedhetünk. Közhellyel élve, ezúttal tényleg ott lesz mindenki, aki számít: a válaszokat kereső diákok, a nem kevésbé kíváncsi szülők, pedagógusok és nem utolsósorban azok az intézményvezetők, szakpolitikusok és médiumok, akiknek a közreműködése, tanácsai igencsak jól jöhetnek minden tanulni és tanítani vágyónak. A továbbtanulás, szakképzés és közoktatás minden mozzanatát felölelő rendezvény sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy tavaly 30 ezren voltak rá kíváncsiak, idén pedig szintén közel ennyi látogatóra számítanak. Ha pedig még ez sem elég meggyőző: a mindkét napon 10-17 óráig látogatható kiállításra ingyenes a belépés. „Gondolkodom, tehát ott vagyok!”

A tökéletes időponthoz tökéletes esküvő dukál

Aki továbbtanulás helyett inkább a házasságkötésen gondolkodik, annak sem árt, ha a legjobb esküvői tippeket nem a szomszédasszonytól, hanem szakértőktől szerzi be. Arról nem is beszélve, hogy életünk egyik legszebb napja könnyen rémálommá válhat, ha nem fordítunk elég időt és energiát a megszervezésére. Sokszor nem is feltétlenül a pénzen múlik a dolog: ötleteket, fortélyokat ingyen és bérmentve is a magunkévá tehetünk, ha vesszük a fáradságot és nyitva tartjuk a szemünket/fülünket. Január 28-29-e éppen ideális időpont a tavaszi és nyári ceremóniák, lagzik megtervezéséhez: a 8. Esküvői Kiállítás a BudapestArénában várja azokat, akik szeretnének megfelelő támpontokat kapni a nagy naphoz. Bár az ilyen jellegű kiállítások itthon nem számítanak ritkának, egy biztos: az Arénában megrendezett eseményen a hazai esküvői szakma a legmagasabb kiállítólétszámmal, a legnagyobb alapterületen lesz jelen. A mennyiség és a minőség így persze a kínálatban is megmutatkozik: a legnevesebb külföldi divatcégek és hazai tervezők legújabb ruhamodelljeitől kezdve a leglenyűgözőbb tortákon és dekorációkon át az esküvőszervezésig minden aspektus megjelenik. Akinek pedig már elege van a meghívó-, vőfély- és tűzijáték-áradatból, mehet egyenesen az anyakönyvvezetőhöz, akihez már a helyszínen be lehet jelentkezni, sőt: koktélbár, csokiszökőkút és rengeteg bemutató is garantálja, hogy nem csak az a bizonyos alkalom, hanem a kiállítás-látogatás is emlékezetes lesz.

Konyha, ameddig a szem ellát

Ha már megvan a szeretett pár és az ideális szerelmi fészek, elengedhetetlen, hogy a családi élet egyik legfontosabb helyszíne, a konyha is rendben legyen. A jól ismert mondás igazságtartalma, amely szerint a férfiakhoz a gyomrukon keresztül vezet az út, a házasságot követően sem változik, és az sem véletlen, hogy a házibulik legzsúfoltabb helyszíne is legtöbbször a konyha. Így meglehetősen kifizetődő, ha életünk egyik legfontosabb színtere pontosan olyan, amilyennek megálmodtuk: ennek abszolválására pedig jó szívvel tudjuk ajánlani a március 2-4-ig zajló Konyhakiállítást. Természetesen innen sem hiányoznak majd a legújabb konyhabútorok, kis- és nagygépek, kiegészítők, amelyek közt – a Taste of Budapest elnevezésű gasztronómiai esemény keretében – a legínycsiklandóbb ételek illata is csalogatja majd a konyha szerelmeseit. A színpadon főzőbemutatók követik egymást: többek közt Kovács Lázár, Serényi Zsolt és a Salt 'n Pepper Főzőiskola mutatja be tudományát. Izgulni is lesz miért, a kiállítás fődíja ugyanis egy 2,5 millió forint értékű konyhabútor.

Kertmániások előnyben

„Ha már elpusztul a világ, legyen a sírjára virág” – énekli Koncz Zsuzsa, és mivel 2012 egyes hiedelmek szerint a világ végét jelentheti, fokozottan érdemes tenni azért, hogy minél több növény vegyen körül minket. Ha pedig mégsem lenne vége, legalább hosszútávon is lesz miben gyönyörködnünk: március 23-25-ig az ehhez szükséges eszközöket egy óriási kiállítás keretében szerezhetjük be a GardenEXPO-n. Kerti gépek, szerszámok, bútorok, kültéri burkolatok, hűtési- és fűtési rendszerek, sőt, medencék és szaunák is megjelennek a kínálatban, de az érdekes programokra vágyók sem szenvednek majd hiányt.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.