Tigáz Fotópályázat eredmények

2012.02.02. 13:18 Módosítva: 2012.02.02. 15:37
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
„2011. az Önkéntesség Európai Éve! Egy fotóval is segíthet!”

Az Önkéntesség Európai évében számos kezdeményezés történt nemcsak az önkéntes munkák szervezése terén, de nagyobb teret kapott az önkéntesek munkájának bemutatása és elismerése is. Annál ritkább ugyanakkor, hogy az önkéntesség fontosságára és az önkéntesek munkájának elismerésére nem egy civil szervezet, hanem egy gazdasági társaság fordít kiemelt figyelmet. Ennek szép példája volt a tematikus év zárásaként a tigáz fotópályázata, amelynek keretében önkéntesektől vártak fotókat önkéntes munkáikról, a pályázaton elnyerhető pénzösszegekkel pedig önkénteseket is foglalkoztató civilek juthattak támogatáshoz.
A 2011. szeptember 15. és november 30. között meghirdetett tigáz fotópályázatra önkéntes szerveződések vagy egyéni vállalások nyomán megvalósított építő, szépítő, segítő, teremtő munkákról vártak fotókat, amelyek pozitív üzenetet közvetítenek, bemutatják az önkéntesek keze nyomán elért eredményeket, a munka folyamatát, továbbá hangsúlyozzák annak jelentőségét az adott közösség, környezet vonatkozásában.
A pályázatokat szakmai zsűri értékelte és választotta ki az első három helyezett fotót, valamint további 60 felvételt, amelyek beküldőinek jutalma egy-egy 10 000 Ft értékű tigáz utalvány volt, valamint egy dekoratív asztali naptár a pályázat fotóival díszítve.
Az első három helyezett fotó beküldőinek köszönhetően a tigáz 1 000 000 Ft, 500 000 Ft, illetve 200 000 Ft összegű adományt juttatott a pályázó által megjelölt közhasznú szervezet támogatására.

Az első helyezett fotó és az alkotója: Hurrá! Táborozunk! - Kazai Béla, Tiszatelek
A zsűri értékelése: „... Ez a kép olyan szeretetet és energiát sugároz, ami magasan kiemelte a többi fotó közül. Nem tudtunk soha mosolygás nélkül ránézni, és biztosak vagyunk abban, hogy ez által a kép által mindenki számára értelmet nyer az önkéntesség...”
„... A dobogós helyeket megszerző fotók pozitív módon, a néző elé példaként állítva ábrázolják az önkéntesek munkáját. A belőlük kicsengő optimizmus ellentétben áll az általánosan kialakult véleményekkel, ezért szemléletformáló hatással is bírnak. A képek kompozíciója és technikai kivitelezése is igényes, feljogosítva az alkotásokat arra, hogy a szélesebb nyilvánosság is megismerhesse őket...”
A pályázó által megjelölt közhasznú szervezet, aki az első díjjal járó 1 000 000 Ft adományt kapta, az Ökotárs Alapítvány.

A pályázatra beérkezett fotók megtekinthetők a társaság honlapjának galériájában, ahol a fotók készítésének körülményeiről is többet megtudhatunk. www.tigaz.hu/fotopalyazat

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.