Etika és fenntartható fejlődés

2012.03.20. 15:39 Módosítva: 2012.03.21. 12:24
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Ellentmond-e egymásnak etika és üzleti siker? Van-e létjogosultsága a fenntartható fejlődés gondolatának a gazdasági válság idején?

Motivál az üzleti siker? Szeretnél etikusan előbbre jutni? Mindezt a gazdasági válság idején? Felelősen gondolkodó gazdasági szakemberek egyre növekvő csoportja régóta hangoztatja: új alapokra kell helyezni a gazdaságot, szemléletváltásra van szükség, hogy új, fenntartható egyensúly alakuljon ki. Fiatal közgazdászok és üzletemberek figyelem!

Ezt az alternatív irányzatot Magyarországon intézményesen is tanítják. A Corvinus Egyetem és a Sapientia Főiskola közösen szervezi Keresztény Társadalmi Elvek a Gazdaságban (KETEG) képzését 2010 óta, a római testvérintézmény, az Angelicum hasonló képzése alapján.

A tantárgyakat három elméleti (gazdaság, társadalomtudományok, filozófia/teológia) és egy gyakorlati modulban tanítják. Az oktatók a Sapientiáról, a Corvinusról, a Pannon Egyetemről, és a vállalkozói szférából kerülnek ki, a gazdasági tárgyak oktatói között számos, az alternatív közgazdasági irányzat iránt elkötelezett neves szakember szerepel. A félévente szervezett szakmai konferenciákon külföldi egyetemek szakértői is tartanak előadást, például prof. Wolfgang Grassl marketing szakértő, és prof. Helen Alford dékán asszony.

A KETEG keresi a a hazai és külföldi egyetemekkel való együttműködést, és célja, hogy partnerséget alakítson ki a magánszféra egyes szereplőivel, akik nyitottak a végzett hallgatók foglalkoztatására.

A képzés fontos elve a közösség. A hallgatók és tanáraik együttgondolkodásként értelmezik a 2 éves posztgraduális képzést, sok tevékenységet önkéntes alapon szerveznek (tréningek, konferenciák, állandó rádióműsor). Ösztöndíj-programjuk keretében egy hallgató az Angelicum ösztöndíjasa 2012-ben.

A képzésre BA-val és lehetőleg alapfokú gazdasági ismeretekkel rendelkező jelentkezőket várnak, akik nyitottak az újfajta szemléletre, amelyet szakterületükön integrálni tudnak.

Jelentkezési határidő: 2012. május 2.

További információ

Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola
Tanulmányi Osztály: 1052 Budapest, Piarista köz 1.
E-mail: tanulmanyi.osztaly@sapientia.hu
Telefon: (1) 486 4484
www.keteg.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.