A szabadság és az igazság képviselője a RaM Colosseumban

2012.06.05. 16:24 Módosítva: 2012.06.05. 16:41
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Nincs olyan ember a világon, aki még ne hallott volna a nagy hősről: Robin Hood-ról és kalandozásairól. Mindnyájan az ő krónikáin nőttünk fel, s előszeretettel játszottunk el a gondolattal, hogy mellette harcolunk a hazaszeretet nevében, segítve az elnyomók elleni küzdelemben.

A meséjét több filmes produkció is közelebb hozta hozzánk, s Szomor György és Miklós Tibor szerzőpáros által musicalként is megcsodálhatjuk, mely a nyári fesztiválról beköltözött a RaM Colosseumba. A sherwoodi erdő karnyújtásnyira van tőlünk, s a harcok, az ármány, és a szerelem élőben elevenedik meg előttünk. Új stílus, díszes elemek, tüzes effektusok, látványos táncbetétek, szívbe markoló dallamok jellemzik a darabot, mindemellett megtartva a romantika és a lovagiasság korának sajátosságait.

A címszereplő Robin Hood megtestesítője Kovács Áron, első színházi szerepében remekelhet, tökéletesen hozva a sármos, merész, szerelmes ifjú szerepét, kedvesét Lady Mariant Andrádi Zsanett személyesíti meg. Érdekeiket szembe állítva Nottingham főbírájával (Forgács Péter). Természetesen mindkét oldal mellett sorakoznak fel segítők is. A jó
képviselőjeként, Robin barátja, s legfőbb támasza William (Puskás Péter/Veréb Tamás), a bujdosók, s a blues koronázatlan királya Little John (Hajdu Steve), a finál Gospel-jét éneklő Tuck barát (Gesztesi Károly), s a másik oldalt erősíti a kemény végrehajtó szerepében Gerner Csaba.

A neves színészek, előadók elrepítik a nézőt a középkori Angliába, s általuk egy drámai jelenetekben bővelkedő, s vígjátéki elemekkel fűszerezett előadásnak lehetünk szemtanúi. Tehát hölgyeim,uraim, harcra fel!

További információ: www.ramcolosseum.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.