2012.06.19. 12:33 Módosítva: 2012.06.21. 15:34
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Mesterséges sóbánya – gyógyászati lehetőség légúti betegségben szenvedőknek és preventív kezelés egészségeseknek valamint sportolóknak

Szinte már közhelynek számít, de az allergia mára civilizációs betegségnek számít. Egyre többen szenvednek tőle és a tünetek nagyban megnehezítik a mindennapi életet, hátráltatnak a munkában és fáradékonnyá tesznek.

Régóta ismert tény, hogy a természetes sóbányák levegőjét belélegezve a légúti panaszok csökkennek. Hátránya viszont, hogy ezek a természetben fellelhető sóbányák távol esnek a lakott területektől, így kevesek számára elérhető gyógymódot jelenthetnek.

A kutatók ezen elven elindulva, kidolgoztak egy olyan eljárást, amellyel a sóbánya-mikroklíma terápiát mesterséges körülmények között, speciálisan erre a célra kialakított, zárt helységekben is megvalósíthatják. A módszer lényege és egyedülállósága abban rejlik, hogy egy különleges generátor segítségével modellezik a természetes sóbányák mikroklímáját, ahol a hatóanyag a természetes sóbányából származó, ionizált só. A hatóanyagot nem párologtatják, hanem a kezelőhelyiségbe porlasztják, így a levegő száraz marad és a kezelés ideje alatt szemmel is látható klímát eredményez.

A finom szemcseméretnek köszönhetően, a hatóanyag nem tapad a beteg nyálkahártyára, nem irritál légzés közben, ezáltal eljut a tüdőben levő legkisebb hörgőcskékbe is. A kezelés minden légúti gyulladásos betegség (asztmatikus, bronchiális, hurutos, allergiás)alapját, a gyulladást szünteti meg a vírusok és baktériumok elpusztításával és semmilyen kellemetlenséggel nem jár.

Az országszerte egészségügyi intézményekben működő INDISO rendelőkben, a felnőtt páciensek, relaxálás közben, kényelmes fotelekben ülve élvezhetik a sóterápia természetes gyógyerejét, míg a gyerekeknek külön játszószobát alakítottak ki, ahol játék közben lélegzik be a finom sószemcséket. A kezelés egészségügyi felügyelet mellett zajlik és minden esetben szakorvosi szűrővizsgálat előzi meg.

Egy teljes kúra 20 kezelésből áll és nem csak légúti betegségben szenvedőknek ajánlják a szakemberek, hanem mindazoknak akik szeretnék, hogy szervezetük ellenállóbbá váljék vagy éppen sportteljesítményüket kívánják fokozni.

A terápia hatékonysága kimagasló, a tüdőgyógyász és fül-orr-gégész szakkollégiumok alternatív megoldásként támogatják.

Nyári akciónk keretében most 30%-kal olcsóbban próbálhatja ki az INDISO Speleo Terápiát! Keresse partnereinket Budapesten és országszerte. Bejelentkezéshez hívja  a +36 70 317-6959-es telefonszámot.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.