Nem kell mindig szemüveg

2012.07.04. 14:41 Módosítva: 2012.07.06. 14:13
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Tíz perces, a jelenleg létező legmodernebb szemkorrekció a Budai Szemészeti Központban – az erős szemüveg, és az odafigyelést, ügyességet igénylő kontaktlencse helyett a legtöbben már ezt választják. Az orvostudomány fejlődése és az új módszerek egyre több lehetőséget kínálnak a ma emberének.

Műteni? A szemünk fényét 20 éve még jogosan féltettük:

Húsz éve még majdnem csodának számított, mégis, a mai szinthez képest gyerekcipőben járt a lézeres látásjavító szemműtét.

Abban az időben a szemüveget „eldobni” akarók többsége számára a megoldást és a biztonságot inkább a kontaktlencse jelentette. Aki azonban úgy döntött, nem akar, vagy nem tud a lencsékkel bánni, alávethette magát a korrekciós műtétnek. A páciens látása legtöbbször tökéletes lett, de mindenképpen csökkent az eredeti dioptria, és ha kellett is utána szemüveg, sokkal gyengébbre cserélhette.

A műszerek azonban kevésbé voltak pontosak, gyorsak, gondot jelentett a fénytörést mutató „cilinder” megszüntetése, így az eredmény sem lehetett garantált. Ami leginkább megviselte a pácienseket, az a beavatkozás utáni hét, amikor, ahogy többen mesélték, mintha homokot szórtak volna a szemükbe, ahhoz hasonló, szúró érzésük volt. És persze többet kellett pihenni, feküdni, mire visszatértek a munkához, a mindennapi teendőkhöz.

Az örök divat szemüveg persze ma is fénykorát éli, a kontaktlencse is kelendő, amit várunk tőlük, „teljesítik”, ahogy eddig – azonban a lézeres látáskorrekció az eltelt évek alatt hatalmasat fejlődött.


Digitális szemtérkép, 10 perces műtét, gyors gyógyulás: mi változott?

Joggal kérdezhetjük, hogy ez a legújabb sci-fi bemutatója? A válaszunk: Nem, ez a Budai Szemészeti Központ valósága.

A ma legmodernebb és leggyakrabban alkalmazott lézeres látásjavító eljárás a LASIK, ennek speciális fajtája az OptiLASIKTM, melyet a Budai Szemészeti Központban már alkalmaznak.

A tíz perces műtét gyakorlatilag  fájdalommentes, a szem gyorsan gyógyul. Az OptiLASIKTM figyelembe veszi a szem egyedi tulajdonságait, így a kezelés is személyre szabott lesz. Az ennek során alkalmazott Allegretto Wave® Eye-Q lézerrendszer egy térképet készít a szemről, amely a páciens személyes látásprofilját tartalmazza, a szem összes finom jellemzőivel együtt. Ezt a térképet használva a szemsebész mára képes a LASIK beavatkozást egyénre szabottan módosítani a legjobb eredmény érdekében. Így például nem akadály a beavatkozás szabálytalan szaruhártyák esetén sem.

A korábbiakkal ellentétben a műtét után a páciensnek nem kell feküdnie, egy hétig kímélő életet élnie, már három nap után dolgozhat, számítógép elé ülhet, autót vezethet.

Mára nem jelent gondot a cilinder, és természetesen a lehetőség nem csak a fiatalok előtt nyitott – ha valaki idősebb korban dönt amellett, hogy elég a közel-, távollátó szemüvegek cserélgetéséből, nincs akadálya, hogy ő is letegye a szemüvege(ke)t. Az ingyenes szemvizsgálat pedig nem kötelez semmire, közben az összes kérdést is felteheti a leendő páciens, és van idő dönteni, elgondolkozni ezen a lehetőségen.

A technológia vívmányai mellett a Budai Szemészeti Központban olyan valódi csapattal találkozhatunk, akik nem csak a szakterületükön törekednek maximalizmusra, hanem közös céljuk, hogy a páciensek elégedetten távozzanak a központból. Dr. Nagymihályi Attila kiemeli, hogy náluk a beteget a szemészeti beavatkozás minden egyes lépésen ugyanaz az orvos kíséri végig, így nem egy arc nélküli szervezetben bízhatnak a betegek, hanem személyes kapcsolat alakul ki a páciens és orvosa között.

Persze, a szemét mindenki óvja, félti – de hallgatva Dr. Nagymihály Attilát, az eljárást bemutató Budai Szemészeti Központ vezetőjét, megértem azokat, akik az erős szemüveg, vagy a kontaktlencse helyett már ezt a módszert választják.

Bővebben a látáskorrekciós eljárásokról, az árakról és az ingyenes konzultációról a www.budaiszemeszet.hu oldalon tájékozódhat! Kedvezményeink

Budai Szemészeti Központ

Cím: MOM Park Medical Center, 1123 Budapest Alkotás út 53.

E-mail: info@budaiszemeszet.hu

Telefon, Bejelentkezés: 061-240-6334

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.