Fogkő-eltávolítás féláron!

2012.09.04. 12:44
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Az Oxygen Medical-ban most féláron megszabadulhat a zavaró, ínyvérzést és szájszagot okozó fogkövektől. Ajándékként állapotfelmérést, kezelési tervet és panorámaröntgen felvételt is kap!

A lepedék bárhol lerakódhat

A fogkő látványnak sem kellemes, viszont ezen kívül más problémákhoz is vezethet, mint az ínyvérzés, a kellemetlen szájíz és szájszag. A dentális plakk nem más, mint a foglepedék, amelyet a fogak felszínén megtapadó baktérium hoznak létre. A baktériumok normális esetben védik a nyálkahártyát és az immunrendszert, ám nem szabad hagynunk, hogy elszaporodjanak. Ha ugyanis nem fektetünk energiát a megfelelő szájhigiéniába, úgy a fogak közt, az ínyszélen és az ínytasakokban életmaradékok ragadnak le, amelyek ideális táptalajt biztosítanak a plakknak. A plakk megkeményedéséhez elég csupán néhány, fogmosás nélkül eltöltött nap, mialatt az ételmaradék keveredik a nyállal és a rengeteg baktériummal. A plakk megtelepedését segítik elő a torlódott fogak, amelyeket igen nehéz tisztán tartani, a rosszul záró vagy helytelenül készített tömések, koronák, hidak, fogsorok, a csökkent nyálmennyiség és a dohányzás.

A fogkő nem mindig látszik

Alapos tisztítás és fogorvosi segítség nélkül a plakk könnyen elmeszesedhet, sárgássá, barnássá, és érdes felületűvé válik, hiszen a nyálban található ásványi anyagok beépülnek a lepedékbe, így „kőszerű” réteget képeznek. Ez maga a fogkő, amelyet a hagyományos fogmosással már nem lehet eltávolítani, ugyanis erősen tapad a fogfelszínekhez. A látható, íny feletti részek mellett a fogkő megjelenhet a láthatatlan, íny alatti területeken is. Az ínyszél alatti tasakokat és a fogak gyökérfelszínének környékét csakis speciális fogászati műszerekkel lehet feltérképezni.

Ajándék állapotfelmérés, kezelési terv és panoráma röntgen

A megoldás csakis szakértő fogorvosi eljárás lehet, amelynek keretében egy úgynevezett ultrahangos depurátorral eltávolítják a fogköveket. Ezután a fogfelszínek esetleges egyenetlenségei is eltüntethetők speciális paszták és kefék segítségével, sőt a legapróbb elszíneződések is felszámolhatók az intraorális homokfúvás alkalmazásával.
Az Oxygen Medical-ban minden mozzanatot elmagyarázunk, megmutatunk, így Ön pontos és részletes ismeretek birtokában dönthet fogászati kezeléséről. Ráadásul akciónkban első látogatása során panorámaröntgen felvételt kap ajándékba, amelynek eredménye és az állapotfelmérés alapján elkészítjük a fogászati kezelési tervét. Így a megfelelő orvos-páciens együttműködés mellett Ön is aktív részese lehet egészsége megőrzésének, visszaállításának.

www.oxygenmedical.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.