2012.09.11. 14:30 Módosítva: 2012.09.12. 11:57
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A világ legizgalmasabb természetfotói újra Magyarországon, az év múzeumában. A világ legrangosabb természetfotó versenyének győztes képeit ismét a Magyar Természettudományi Múzeum mutatja be.

Az év természetfotósa (Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year) természetfotós verseny mint minden évben, így 2011-ben is óriási érdeklődést váltott ki. A BBC Wildlife Magazin és a londoni Natural History Museum közös rendezésében megvalósuló kiállítás 48 évet meghaladó múltra tekint vissza, és a világ legnépszerűbb természetfotós megmérettetése. Több mint 90 országból több tízezer képet neveztek amatőr és profi fotósok a világ legismertebb természetfotó versenyére.

A nyertes képeket minden évben először a londoni Természettudományi Múzeumban mutatják be, és itt is adják át a nem kevés pénzjutalommal járó díjakat is, majd a kiállítás világkörüli turnéra indul. Így érkezett most Magyarországra is, a Magyar Természettudományi Múzeumba. A kiállítást világszerte több millió ember láthatja.

2011 ismét magyar sikereket hozott. Máté Bence ezúttal is elnyerte a 26 év alatti fotósoknak kiírt Eric Hosking díjat 6 fotójával.

A kiállítás célja a természet megismerésének és felfedezésének elősegítése, és a környezettudatos szemléletmód propagálása.

A Magyar Természettudományi Múzeum 2012. november 4-ig mutatja be a világ legjobb természetfotóit.

http://www.mttm.hu/hu/kiallitasok/idoszaki_kiallitasok

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.