ZsKF Óbuda-Békásmegyeri Gólyanap!

2012.09.20. 11:52 Módosítva: 2012.09.26. 14:05
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Egy nap, amikor egész Óbuda Békásmegyer hallhatta, hogyan ünnepli a ZsKF az első éves hallgatókat.

Már az előkészületek alatt lehetett látni, hogy nem akármilyen rendezvény lesz szeptember 12-én a Zsigmond Király Főiskolán. A Magyar Vöröskereszt Budai Régiójával és az s20 Humanitartian Racing nevű baleset-megelőzési formációval közösen járták végig a ZsKF felsőbb éves hallgatói Békásmegyert, meghívva a lakosságot a 2012/2013-as tanév első nagy rendezvényére, a Gólyanapra.

A ZSKF immár 12 éve képzi a hallgatókat a munkaerőpiacra, és büszke arra, hogy az ott szerzett diplomával a munkát kereső végzett hallgatók 97%-a el tud helyezkedni, és az ötödik legjobb fizetést kapják Magyarországon. Magas követelmény rendszer és színvonalas oktatás jellemzi a főiskolát, de emellett ügyel arra, hogy a campusra ne csak a magolás hangja és a vizsgák árnyéka vetődjön, hanem a hallgatóknak legyen alkalma kiereszteni a felhalmozódott „fárad gőzt” is!

Ebben az évben először az óbudai lakosság előtt is megnyitotta a rendezvény a kapuit, hogy a lakosság is kivehesse a részét a programokból. Bár általában a hallgatói rendezvények nagy része a buliról szól, a ZsKF-en ezt vegyítették a tanulással és a felelősségvállalással is, hiszen játszva könnyebben marad meg a tudás, még a 18 éven felüliek fejében is. Így került a rendezvényre az egyik fő támogató, a Magyar Vöröskereszt Budai Régiója, és az s20, akik a látványos bemutató alatt okították a résztvevőket a felelősségvállalás fontosságáról.

A feladatok között szerepelt a véradás is, mellyel nem csak plusz pontokat lehetett szerezni a Gólya Csapatok számára, hanem az ifjú hallgatók megtudták azt is, miért fontos a véradás, és egy órányi elfoglaltsággal hogyan lehet megmenteni három életet.

Persze, ezen kívül még rengeteg feladat és játék volt, a vadnyugati bikagoláson, szexi kocsimosáson keresztül a rettegés labirintusán át a füstkarikás játékokig. Az egész napos rendezvény lezárásaként Badár Sándor mesélte el Bamacos élményeit Kőváry Barnával, majd Dévényi Tibi bácsi pöttyös labdáival és igazi retro zenéjével kápráztatott, lezárásként és a hangulat megkoronázásaként pedig Sub Bass Monster szórakoztatta a jelenlévőket.

A rendezvény különlegessége, hogy nem cég szervezte, hanem a ZsKF harmad éves hallgatói, akik ezzel a szakmai gyakorlaton vettek részt, illetve tapasztalatot szereztek a profi rendezvényszervezésből egészen a megtervezéstől a promóción és marketingen át a kivitelezésig, természetesen hozzáértők vezetésével. Így a végzős hallgatók már alkalmazható tapasztalattal és használható kapcsolati tőkével távoznak az intézményből a munkaerőpiacra.

Így lesz a szórakozásból használható tudás, és a ZsKF hallgatóiból erős, összetartó csapat, akik a végzés után is megállják a helyüket a nagybetűs Életben!

Zsigmond Király Főiskola – www.zskf.hu

Akik nélkül ez nem jöhetett volna létre:

·  Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata

·  Magyar Vöröskereszt Budai Régió és az s20 Humanitarian Racing

·  House of Horror

·  Green Smoke

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.