2012.09.21. 16:17 Módosítva: 2012.09.27. 15:06
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Mindenkiben ott motoszkál a kérdés: mi történik a szelektíven gyűjtött hulladékokkal? Hogyan kezelik őket? A szelektív hulladékgyűjtés fontos, mégis gyakran felbukkannak megalapozatlan vélekedések.

A KUKAkulTÚRA program kapcsán most utánajárhatunk mindennek, beleshetünk a kulisszák mögé! Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) szervezésében szeptember 29-én, szombaton a települési közszolgáltatók, a hulladékkezelést, újrahasznosítást végző vállalkozások nyílt nap keretében engednek betekintést működésük, szolgáltatásaik részleteibe. Ezen a rendhagyó túrán, az ország több mint hatvan pontján, mindenki saját szemével követheti, mi lesz a szelektíven gyűjtött hulladék sorsa.

Bepillanthatunk a szolgáltatói és hasznosítói telepek üzemszerű működésébe. Megtudhatjuk, mi történik, miután elszállítják a hulladékot a szelektív gyűjtőkből. Hogyan dolgozzák fel? Mi minden készülhet belőle? A szolgáltatók próbajárattal, üzemlátogatással, a lehetőségek függvényében kis programmal, játékkal várják az érdeklődőket.

A szelektív hulladékgyűjtés szabályait már sokan megtanultuk. Most érdemes megismernünk a feldolgozás hátterét is, hiszen ez segít abban, hogy még tudatosabban válogassunk. Az értékes hulladékok újrafeldolgozásával jelentős mennyiségű elsődleges nyersanyagot takaríthatunk meg, amivel újabb jó szolgálatot teszünk környezetünknek.

Akit meggyőztünk, és szívesen venne részt valamelyik helyi KUKAkulTÚRÁN, a programhoz csatlakozott vállalkozások, illetve a programok listáját megtekintheti a www.szelektivinfo.hu weboldalon, valamint az OHÜ facebookoldalán.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.