Csúcsformában? Természetesen Tata!

2012.09.24. 13:28 Módosítva: 2012.09.24. 14:04
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Ősszel sem áll meg az élet Tatán és környékén! Számos lehetőséget kínálunk vendégeinknek arra, hogy szabadidejüket hasznosan kitöltő programokon vegyenek részt.

Tata és környéke olyan különleges helye Magyarországnak, ahol az itt élő emberek által kialakított táj és a természeti értékek egymással tökéletes harmóniában léteznek, szerves egységet alkotnak. Akár egyéni szervezésben, akár csoportos keretek között látogatnak el hozzánk, a gyalogos, kerékpáros és vízitúra-ajánlatok széles kínálatából választhatnak kedvükre valót.

A kisváros fő attrakcióit egy körülbelül háromórás, szakvezetővel kísért séta keretében mutatjuk be. Az Öreg-tó partján álló várat, az Esterházy-kastélyt, az Országgyűlés téren található óratornyot és kapucinus templomot, valamint az Angolparkot érintő útvonalat végigjárva a város egyedi, semmivel össze nem hasonlítható hangulatát érezhetjük át.

Kerékpáron ülve még olyan távolabbi célpontokat is könnyedén elérhetünk, mint az Öreg-tavat délkeletről övező védett természeti terület, vagy a Kálvária-domb. Ez utóbbi helyszínen a Szabadtéri Geológiai Múzeum szomszédságában egy kis kápolna, a Kálvária-szoborcsoport, a Fellner Jakab-kilátó és az izraelita temető kínálnak további látnivalókat.

A Fényes Fürdő területén kialakított rövid tanösvény közérthető formában enged betekintést az itt feltörő forráscsoport körül kialakult páratlan növény- és állatvilág rejtett szépségeibe. A nem mindennapi élményeket keresők számára nyitva áll a lehetőség, hogy búvárfelszerelésben lemerüljenek a Katona-forrás mélyére. A kristálytiszta víz és a forráskürtő egyszerűen lenyűgöző látványt nyújt.

 DSC6290 224-1 s 

A festői szépségű tatai Öreg-tó a vízhez kötődő sportok szerelmeseinek egyik kedvelt célpontja. Aki egy kellemes kenutúrára jelentkezik, az a vízről ismerkedhet meg a táj, a természet és a város harmonikus egységének minden kis részletével.

A Gerecse Magyarország kevésbé ismert hegyvidékei közé tartozik. A rövidebb-hosszabb, könnyebben teljesíthető és nagyobb fizikai igénybevételt jelentő bakancsos és kerékpáros túráink a hegység falvainak természeti és épített, kulturális értékeivel ismertetik meg az érdeklődőket.

A nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek védelme alá tartozó, Naszály mellett található Ferencmajori-halastavakon hazánk madárvilágának nyüzsgő életébe nyerhetünk betekintést. A program során a madarak szokásait, viselkedését ismerhetjük meg, ezen kívül pedig hasznos információkat gyűjthetünk hazánk és az „öreg” kontinens madárállományáról.

Egy tartalmas nap végén jól esik megpihenni, beszélgetni a neszmélyi borvidék gyöngyöző nedűinek társaságában. A kis pincékben a szőlősgazdák nyitott kapukkal várják a vendégeket és kínálják kiváló boraikat.

Ősszel is szeretettel várjuk kedves vendégeinket Tatán és környékén!

További információ: www.visittata.com

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.