Élménynap és 50 millió forintos adomány

2012.10.24. 09:55 Módosítva: 2012.10.25. 09:09
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Fogyatékkal élő és tartós kórházi kezelésre szoruló beteg kisgyermekek játszhat-tak, szórakozhattak együtt egészséges társaikkal az MVM Partner ZRt. ötödik Élménynapján.A rendezvény hagyományainak megfelelően a nemzeti energetikai társaságcsoport 110 önkéntese is gondoskodott a több mint 1000 kisgyermek és családtagjaik felhőtlen, legszebb napjáról. Az MVM Csoport az Élménynap alkalmából összesen 50 millió forinttal támogatta négy gyermekkórház, egy gyermekgondozó intézmény és hét alapítvány illetőleg civil szervezet munkáját.

„Minden sikeres vállalattól elvárható, az integrált nemzeti energetikai társaságcsoportnak pedig egyenesen erkölcsi kötelessége, hogy hozzájáruljon a társadalom, szűkebb és tágabb környezetünk, közösségeink fejlesztéséhez, támogatásához. Az MVM Csoport sokféle területen támogatja a fiatalok boldogulását, de ezek közül is kiemelkedik legnagyobb kincsünk, gyermekeink, a jövő generációinak egészsége”, mondta a rendezvényen Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és energiakereskedő leányvállalata, az MVM Partner ZRt. 2007 óta szervezi meg a beteg, tartós gyógykezelésre szoruló és gyógyult gyermekek Élménynapját. A rendezvény célja, hogy a kicsik és hozzátartozóik legalább egy napra felhőtlenül szórakozhassanak, élvezhessék gyermekkorukat. Az Alma Együttes vagy Szalóki Ági koncertje, a Bohócdoktorok tréfái vagy a gyermek tánccsoportok produkciója mellett kézműves foglalkozások és játékos szemléletformáló feladatok várták a több mint 1000 résztvevőt. A kicsik a Meseerdőben ismerkedhettek a legfontosabb energiaforrásokkal, a tudatos energiahasználat jelentőségével és a biztonságos közlekedés alapjaival.

„A beteg és fogyatékkal élő gyermekek lehető legjobb ellátásának, gondozásának támogatása közös feladatunk, de talán még ennél is fontosabb, hogy a nehézségek ellenére gyermekek maradhassanak, hogy időnként elfeledkezhessenek gondjaikról, problémáikról. Ezért is hívtuk életre immáron ötödik alkalommal az Élménynapot, ahol legalább néhány óráig azzal foglalkozhatnak, amivel ők, a gyerekek szeretnének”, mondta Bally Attila, az MVM Partner ZRt. vezérigazgatója.

Már hagyomány, hogy az MVM Partner ZRt. Élménynapja során a társaságcsoport önkéntesei is közreműködnek a kicsik szórakoztatásában. Az MVM Csoport több mint 100 munkatársa – köztük a topmenedzsment tagjai – segített az apró vendégeknek az öltözködésben, a játékok kipróbálásában, a csoportok kísérésében, a pihenőszobában pedig mesét olvastak nekik.

Az MVM Csoport szintén hagyományosan jótékony célra fordította a karácsonyi ajándékozásra szánt keretét: az Élménynap alkalmából az MVM Zrt. és az MVM Partner ZRt. összesen 50 millió forintot adományozott tizenkét egészségügyi intézménynek és gyermekgondozó szervezetnek és alapítványnak 1 és 10 millió forint közötti értékben, amelyet a betegellátó eszközök pótlására, az intenzív osztályok felújítására, laboratóriumi részlegek fejlesztésére, az alapítványok működésének biztosítására, az alapvető tevékenység támogatására fordítanak.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.