Az Allianz interaktív módon mutatja meg az otthonokra leselkedő veszélyforrásokat

2012.10.29. 16:25 Módosítva: 2012.10.30. 10:24
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Bár a jövőt nem ismerjük, de felkészülhetünk rá. Erre ad lehetőséget az Allianz interaktív háza, az e-Otthon, amely október 24-én nyitotta meg kapuit az Erzsébet téren, Budapesten. A magyar biztosítási piacon egyedülálló technikai megoldásokat felvonultató, berendezett lakásban az előforduló veszélyforrásokra hívja fel a figyelmet a biztosító.

A károkra való figyelem felhívás nem újdonság, azonban az Allianz szakított az eddig megszokott formákkal, és egy igazi otthont épített föl az Erzsébet téren. Az Allianz e-Otthona egy berendezett lakás, melyben az érdeklődők körbesétálhatnak és táblagéppel megnézhetik, hogy a lakás adott pontján milyen veszélyforrások lehetnek, milyen káresemények történhetnek. Legyen szó egy a tűzhelyen felejtett edényről, egy ablakon berepülő focilabdáról – a helyszínen biztosított táblagépen élethű animáció mutatja meg, hogy mi is történhet ilyenkor.

Ez az újszerű megoldás is alátámasztja, hogy a biztosítónál az e-termékeké a jövő a nem-életbiztosítási területen, hiszen ezeknél az elektronikus ügyintézés miatt jóval alacsonyabb a költségszint, de emellett az ügyfelek igényeit is jobban kielégítik, mivel gyorsabban és kényelmesebben lehet biztosítási ügyeiket online felületeken intézni. Az Allianz most újabb taggal bővíti e-termékcsaládját és bevezette az Allianz Online Otthonbiztosítását, amely a piacon teljesen új, online köthető, modulokból álló lakásbiztosítási konstrukció, amely eltérő mértékű levonható önrésszel választható. Nem a hagyományos lakásbiztosítást váltja fel, hanem új, leginkább a pénzügyeikre tudatos ügyfeleket szólítja meg, akik teljesen más megközelítést alkalmaznak biztosításaik terén.

Az Allianz Online Otthonbiztosítása egy 20, illetve 40 ezer forint levonásos önrésszel megköthető, korszerű biztosítás, amelynek az a célja, hogy a néhány ezer forintos károk – kisebb ablaküveg kitörése, kis beázás, felrobbanó kávéfőző – térítése helyett, versenyképes áron, valódi kockázatokra adjon teljes fedezetet. A kárrendezési költségeket magasan tartó, úgynevezett „bagatell károk” ugyanis jelentősen megdrágítják a lakásbiztosítási konstrukciókat. Az önrész vállalásával a biztosítási díj csökkenthető, hiszen ily módon a biztosító kifizetései, adminisztrációs költségei és a kockázatok egyaránt csökkennek.  Gyakori jelenség, hogy a biztosítók mindössze pár ezer forintos kárkifizetéseket teljesítenek egy-egy kisebb kár kapcsán, az ügyintézés és adminisztráció díja azonban ezekben az esetekben is terheli a biztosítót.

Az Allianz Online Otthonbiztosítással a kárérték valóban összekapcsolódik a valós értékkel, azaz senkit nem érhet meglepetés, ha komolyabb kár rendezésére kerül a sor. Éppen ezért az Allianz Online Otthonbiztosítás elsősorban azoknak a pénzügyileg tudatos, jellemzően nagyvárosi ügyfeleknek szól, akik maguk szeretik menedzselni a pénzügyeiket, és nem ijednek meg attól, hogy kisösszegű önrészt vállaljanak azért, hogy átláthatóbb feltételek és nagyobb kárbiztonság mellett, kedvezőbb árú lakásbiztosítást köthessenek. Ráadásul úgy, hogy az önrésznek köszönhetően megtakarított díjból olyan elemeket, technikai és életszínvonalbeli fejlődéssel járó tárgyakat is bevonhatnak a biztosításba, amelyeket korábban termékkínálat híján nem lehetett biztosítani.

A termék kialakításánál fontos szerepet játszott az a tapasztalat is, hogy sok ügyfél az elmúlt években számos olyan kényelmi vagy költségoptimalizáló berendezést – hőszivattyút, napkollektort, medencefedést – vásárolt, amelyek biztosítására nem volt felkészülve a piac. Az Allianz arra bíztatja ügyfeleit, hogy már ne a klasszikus kockázatokban gondolkodjanak, hanem összkockázati (all-risk) biztosítást kössenek. Az összkockázati (all-risks) lakásbiztosítás esetében ugyanis a hagyományos lakásbiztosításokkal ellentétben nem kell eligazodni a biztosító által definiált biztosítási események és azok kizárásai - azaz a nem térülő események - sorában, hanem egy viszonylag rövid listában megtalálhatók azon káresetek, amelyekre e szerződések nem vonatkoznak. Mindenki életében történhetnek váratlan és kellemetlen események, az ezekből fakadó ismeretlen kockázatok rejtik a legnagyobb veszélyt, éppen ezért érdemes az összkockázati (all-risks) biztosítást választani, hiszen értékeink nem várt helyzetekben biztonságban tudhatók.

A termék három csomagban – Alap, Optimum, és Komplex – érhető el, amelyekhez a választott változatnak megfelelő szintű assistance szolgáltatás tartozik. Ami pedig a biztosítás árképzését illeti, nem túlzás azt mondani, hogy piaci viszonylatban igen kedvező az Allianz Online Otthonbiztosítása.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.