Örömjáték kórházi díszletben

2012.11.27. 15:19 Módosítva: 2012.11.28. 15:07
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Utazó társulattá alakul december első felében a Momentán Társulat szórakoztató improvizációra szakosodott csapata, hogy a Szerencsejáték Zrt. felkérésére az ország tizenegy kórházának gyermek betegeit rögtönzéses előadásokkal lepje meg.

Évről-évre próbára teszi kreatív fantáziánkat, hogy különleges meglepetéssel rukkoljunk elő karácsonykor a hozzánk közel állóknak. - A Szerencsejáték Zrt. szinte már hagyományt teremtő módon arra törekszik, hogy ünnepi ajándékként valamilyen egyedi, meghatározó élményt jelentő programmal kedveskedjen a rászorulóknak, elsősorban a gyermekeknek. A korábbi években opera előadásra invitáltunk állami gondozottakat, tavaly Pán Péter kalandjait izgulhatták végig nehéz sorsú, vagy krónikus betegségben szenvedő gyermekek. Idén úgy döntöttünk, hogy azoknak a kicsiknek visszük házhoz a vidámságot, akik éppen kórházi ápolásra szorulnak – mondja Tulik Ágnes a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs igazgató-helyettese. – Az egészségügyi projektek felkarolása támogatási filozófiánk homlokterében áll, ezért a karácsonyi műsort is azokba a kórházakba juttatjuk el, amelyeket különféle műszerek beszerzésével vagy rekonstrukciós munkálatok megfinanszírozásával támogattunk az utóbbi időszakban. Az egészségügyi intézményeknek több mint 400 millió forintos támogatást nyújtottunk az elmúlt másfél évben.

Fotó: Momentán Társulat
Fotó: Momentán Társulat

A Momentán Társulat tagjai elkalandoznak majd Debrecentől Hódmezővásárhelyig, vagy Ceglédtől Miskolcig, összesen tizenegy kórházba, hogy az önfeledt játék élményéhez segítsék az ágyhoz kötött kis közönséget. Karácsonyi angyaljárásunk természetesen nem merül ki ennyiben. Önkénteseink karácsonyfát állítanak minden kórházban, sőt ecsetet és festéket is ragadnak majd, és bohókás mesefigurákkal pingálják teli a sivár kórházi falakat, ott, ahol erre felkérést kapnak.  A magukkal vitt meglepetés csomagokból a mesekönyvek és játékok mellett magnós rádió, fényképezőgép, mikrohullámú sütő vagy mosógép is előkerül majd, az előzetesen felmért igények szerint. A Momentán Társulat rögtönzésen alapuló zenés produkciói a gyermekek ötleteire építenek, és olyan élményszerű szituációkat teremtenek a játék során, amelyhez a közönség is szívesen hozzáteszi a maga színes fantázia világát. Így közös alkotói játék részese lehet minden jelenlévő, és ha csak kis időre is, de leteheti a betegség gondját, és átadhatja magát az önfeledt nevetésnek – mondja a kommunikációs igazgatóhelyettes, aki azt is elárulja, hogy a Szerencsejáték Zrt. önkéntesei idén a budapesti Mikulásgyárban is szerepet vállalnak, hiszen több ezer rászoruló család számára az innen kikerülő csomagok jelentik a gondoskodás és odafigyelés apró jeleit az ünnepi időszakban.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.