Mága Zoltán - V. Budapesti Újévi Koncert

2012.11.30. 09:56 Módosítva: 2012.11.30. 12:37
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Ünnepelje együtt az új esztendőt Mága Zoltánnal, a Nemzet Színészeivel és világhírű művészekkel!

Ötödik, jubileumi gálakoncerttel köszöntik és üdvözlik az új esztendőt Mága Zoltán és sztárvendégei a Papp László Budapest Sportarénában. Káprázatos látványvilág, világhírű színvonalú zenei élmény, és természetesen a jubileumi koncerthez hű milliő vár több mint tizenkétezer vendéget 2013. január 1-jén.

Mága Zoltán hegedűművész ezúttal olyan varázslatos élményt ígér szerte a világ minden tájáról érkező publikumának, amelyben világhírű művészek varázsolják felejthetlenné a gálaműsort. Magyarország fővárosának Újévi Koncertje nemzetközi hírnevet szerzett már magának az elmúlt esztendőkben. Nem csak magyar vendégek tették teltházassá az Arénában megrendezett újévi koncertet, hanem az Egyesült Államokból, Izraelből, Ausztráliából és Európa sok országából is érkezett zenekedvelő közönség.

A Budapesti Újévi Koncertet 2009-ben, hagyományteremtő jelleggel – a Bécsi Újévi Koncert ötletéből merítve – hívta életre hazánk egyik legkedveltebb hegedűművésze. Egy olyan hagyományteremtő eseményt sikerült létrehoznia, mely Európa rangos koncertjévé vált, és amely nemzetközi, művészeti és turisztikai elismerést hoz Magyarországnak.

A teltházas Aréna közönségen túl az elmúlt esztendőkben a közszolgálati és a kereskedelmi televíziók segítségével több millió néző is részese lehetett a grandiózus eseménynek az ország határain innen és túl.

A repertoár természetesen ezúttal is széles palettán mozog, de a Jubileumi koncert méltóságának megfelelően Mága Zoltán most a klasszikus zene felé orientálódik. A híres magyar zeneszerzők művei mellett világhírű zeneszerzők műveivel is készülnek Magyarország legkiemelkedőbb művészei.

Az elmúlt újévi koncertekhez hasonlóan természetesen Mága Zoltán sztárvendégei a klasszikus zeneművek mellett a könnyűzene: pop, musical világából is készülnek, hogy az igazi zeneértők mellett minden generáció átadhassa magát a Jubileumi Újévi Koncert varázsának. Az est folyamán Mága Zoltán köszönti a nemzet színészeit, akik az V. Jubileumi Gálakoncert tiszteletére egy közös számmal örvendeztetik meg a közönséget. Színpadra lépnek: Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Molnár Piroska,Tordy Géza, Máté Erzsébet, Sztankay István.

Kossuth-díjas művészek: Szenthelyi Miklós- hegedűművész, Jandó Jenő- zongoraművész, Szakcsi Lakatos Béla-zongoraművész, Bangó Margit – énekes, Faludi Judit – Liszt-díjas csellóművész, Kiss B. Atilla - Liszt-díjas operaénekes. Továbbá a hazai könnyűzenei élet kiváló előadóművészei, a három diva: Szulák Andrea, Malek Andrea és Keresztes Ildikó.

Mága Zoltán mindig lehetőséget biztosít a tehetségkutató verseny győzteseinek, így idén a Csilllag születik győztese Mészáros János Elek is lehetőséget kap, hogy világhírű művészekkel léphessen színpadra. A Jubileumi Budapesti Újévi Koncert alkalmából több mint 300 művész varázsolja el a nagyérdemű közönséget.

Rendező: Kerényi Miklós Gábor (Kero) Kossuth- díjas rendező

Koreográfus: Bogdán Péter

Közreműködik: a Primarius Szimfonikus Zenekar

Kuriózum, hogy Mága Zoltán minden vendégét megajándékozza az este folyamán. Az V. Jubileumi Koncert tiszteletére megjelenő kiadványból minden jegyvásárló tiszteletpéldányban részesül. Valamint az új esztendő első napja alkalmából felállításra kerül egy újabb Guiness rekord, melynek keretében az Aréna teltházas közönsége, több mint 12000 ember koccint egyszerre az Egri Juhász Testvérek nemes vörösborával, ezzel is népszerűsítve a hazai borkultúrát.

Mága Zoltán a Prima Primissima-díjas hegedűművész, -akit nem rég választottak Budapest díszpolgárává- bízik benne, hogy a zene ezúttal is mindenkit összefog, a grandiózus látvány, a varázslatos tánckar és a zenei élet kiválóságai méltó módon üdvözlik az Új Esztendőt és a fantasztikus közönséget 2013. január 1-jén.

Jegyinformáció és értékesítés:

A Ticketa országos jegypénztáraiban, és a Budapesti Újévi Koncert jegyirodában.

Bővebb információ:www.magazoltan.hu, www.budapestiujevikoncert.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.