Igazi magyar sikertörténetté vált ismét az izsáki pezsgő

2012.12.12. 16:19 Módosítva: 2012.12.14. 14:26
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Újabb nemzetközi sikert ért el az izsáki Szent István pezsgő

Izsákon 1972-óta gyártanak pezsgőt, amely gyártási kultúra 2010-óta új lendületet kapott, hiszen az új üzemeltet ő a hazai pezsg ő piac negyedét szerezte vissza az utóbbi három évben – jelentették be a cég képvisel ő i azon a sajtóbeszélgetésen, amelynek az apropóját a francia Dijon-ban 2012. november 14-16 között rendezett Effervescents du Monde pezsg ő világversenyen elért újabb kiemelked ő eredmény adta.

Az Effervescents du Monde 2010-es versenyén a Szent István Muskotályos pezsgő először ezüst, majd 2011-ben a legmagasabb pontszámmal aranyérmet szerzett, amivel a világ tíz legjobb pezsgője közé került a 24 ország több mint 600 pezsgője közül. A 2011-ben benevezett Szent István Rosé pezsgő ezüstérmet kapott, amit egyedi módon 2012-ben sikerült megismételni. Ezzel az éremkollekciójával, a Szent István márka az elmúlt évek legsikeresebb magyar pezsgőjének számít.

Ungor Erik tulajdonos elmondta, hogy 2010-ben, amikor a vezetése alatt álló Royalsekt Zrt. átvette a termelést a forgalmazott pezsgő mennyisége nem érte el az évi nyolcszázezres nagyságot. A folyamatos fejlesztések és a kitartó munka eredményeként az ország egyik legjobb ár/érték arányú izsáki pezsgőiből2011-ben már ötször ennyit sikerült értékesíteni. A cég vezetősége 2012-ben további jelentős növekedésre számít a már meglévő megrendelések alapján.

A Royalasekt Zrt. Pezsgőpincészet a kezdeti dolgozói létszámát mára megháromszorozta, így a környék egyik legnagyobb munkáltatójaként és szőlő felvásárlójaként több száz családnak nyújt biztos megélhetést. Figyelembe véve a hazai és nemzetközi gazdasági körülményeket ez a tény még az elnyert díjaknál is nagyobb elismerése a cég sikereinek.

A francia Effervescents du Monde versenyről hazánk egyik legelismertebb nemzetközi borbírálója, a verseny korábbi zsűritagja Sárkány Péter elmondta, hogy a dijoni verseny óriási presztízst jelent az izsáki pezsgőkultúrának, amit a folyamatosan elért kimagasló eredmények tesznek kétségbevonhatatlanná. A versenyen az idén a világ legjelentősebb pezsgőgyártói vettek részt és mérették meg pezsgőiket. A Budafokon mintegy harminc évig dolgozó élelmiszeripari és borszakértő elmondta továbbá, hogy nagyon nagy potenciált lát a térség szőlészetében és borászatban, ugyanis a világon sehol nem eredményeznek az adottságok az izsákihoz hasonló lehetőségeket.

Royalsekt Zrt. Pezsg ő pincészet

A Royalsekt Zrt. Pezsgőpincészet a több évszázados izsáki szőlő és borkultúra hagyományaira támaszkodva működik. E kultúra igazán gyümölcsözővé az 1800-as évek utolsó harmadában vált, amikor megszületett a speciális helyi szőlőfajta, az Izsáki Sárfehér, amely ma Arany Sárfehér néven eredetvédett hungarikum. Erre alapozva építették fel az izsákiak a helyi borkultúrát, amelynek az Izsáki Állami Gazdaság fejlesztő munkájának köszönhetően, 1972-től a pezsgőgyártás is a részévé vált. E hagyományok mentén építkezett az izsáki Royalsekt Zrt Pezsgőpincészet is, létrehozva Európa egyik legnagyobb borászati és pezsgőüzemét. 2012-re a magyarországi pezsgőpiac két meghatározó szereplőjévé vált az öt féle ízben készített Szent István pezsgőcsalád és az évtizedes hazai múltra visszatekintő hat féle ízben készített Szovjetszkoje Igrisztoje pezsgőcsalád

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.