Elemér
0 °C
10 °C

Van wifid?

2013.01.18. 09:45 Módosítva: 2013.01.18. 18:05
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Otthoni vezeték nélküli internetes kapcsolat nélkül félkarú óriásnak érezhetjük magunkat. Wifivel azonban bátran hívhatunk barátokat vacsora előtti tabletjátékra vagy videoklip-nézegetésre.

Egy nemrég közzétett, médiafogyasztásról szóló kutatás a tabletek (táblagépek) térhódítását vetítette előre, amely jóslatot a tabletek iránt tapasztalt növekvő piaci érdeklődés már most alátámaszt. Egyre többen használunk ugyanis tabletet számítógép helyett a tartalomfogyasztásra (játékra, informálódásra), míg a számítógép megmarad tartalomelőállító- vagy munkaeszköznek. Érdekesség, hogy a tablethasználat a nemzetközi trendeket követve hazánkban is elsősorban otthoni tevékenység: a tablethasználók több mint fele lakásában használja a készüléket, wifin keresztül.

Saját otthoni vezeték nélküli internetes hálózat kiépítése ma már viszonylag olcsón és néhány kattintással megoldható. Segítségével ott ülhetünk le internetezni a tabletünkkel vagy a laptopunkkal, ahol éppen kedvünk tartja. Főzés közben egy receptoldalon azonnal megnézhetjük, hány csipetnyi sót rakjunk ételünkbe, elalvás előtt videoklipeket nézegethetünk, és nem álom többé a kertben megnézni emailjeinket, a közösségi oldalunkra érkezett kommenteket. A lehetőségek szinte korlátlanok, elérésük pedig saját wifieléréssel pofonegyszerű.

Mindehhez ráadásul nem kell más, csak egy meglévő szélessávú vezetékes internetkapcsolat és egy arra csatlakoztatott router, vagy más néven wifi, amely a meglévő internetkapcsolatot megosztja a készülékek között. A wifikapcsolat legnagyobb előnye a kényelem: egyszerű telepítési folyamat után hosszú kábelkötegek nélkül érhetjük el tabletünkkel vagy laptopunkkal a világhálót, legyünk otthonunk bármely pontján.

Wifinévadó „mozgalom”

Ismert, szórakoztató jelenség, hogy a wifihálózat keresésekor egy-egy érdekes vagy éppen unalmas (pl. Gigabyte 3) nevű hálózatra bukkanunk, amelyet pl. a szomszédjaink használnak.

Ezt felismerve, a www.wifinevado.hu oldalon játékot hirdetettek, amelynek célja, hogy minél több fantáziadús (szellemes, meghökkentő, egyedi vagy bármilyen szempontból érdekes) wifinevet alkossunk, így szórakoztatva a wifit használó embereket, és egyfajta közösséget teremtve köztük.

A játékos kedvűek a wifihálózat átnevezése után elküldhetik a T-Home Facebook oldalán található – WifiNévadó „fülön” keresztül érdekes, új nevüket. A beérkezett nevek közül Hajdú Steve műsorvezető, a játék zsűrije, a „mozgalom” arca kiválasztja a legjobb, legötletesebb wifinevet, és egy értékes tablettel jutalmazza annak kitalálóját. A beküldött nevekre természetesen szavazni is lehet, azokból egyéni kedvenclista állítható össze és osztható meg. A legtöbb szavazatot kapó nevező különdíjat kap.

Mindezek mellett ráadásul azok, akik most a T-Home NetMánia otthoni internet-előfizetés mellé tabletet is rendelnek, akció keretében a vezeték nélküli otthoni hálózathoz nemcsak ingyen wifiroutert kapnak ajándékba, hanem – Netmánia L, XL, XXL csomagot választók – szakértő informatikai segítséget is igénybe vehetnek. Minderről további információ a www.t-home.hu oldalon található.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.