Emelt szintű érettségi nélkül - akkor hogy is lesz?

2013.02.12. 16:37
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A magyar felsőoktatás gyökeres átalakuláson megy keresztül, rengeteg olyan pillére van, amelyet a főiskolára/egyetemre készülő középiskolás diák, vagy hozzátartozója számára még mindig megfejthetetlen. Ilyen például a felsőfokú szakképzés kérdésköre. Ebben a cikkben megismerkedhetnek néhány a munkaerőpiacon is hasznosítható a Zsigmond Király Főiskola kínálatából választottunk ki.

Ez év szeptemberétől a felsőfokú szakképzés helyét a felsőoktatási szakképzés veszi át. Hogy mit is takar pontosan?

  • Két éves szakképzés,
  • emelt szintű érettségi nélkül,
  • felsőfokú szakképesítést ad,
  • az adott intézménynél tovább tanulva 1,5 alatt megszerezhető a BA diploma, ahol a megszerzett kreditek 75 %-át beszámítják*

Emberi erőforrások felsőoktatási szakképzés célja olyan gyakorlati szakemberek képzése, aki átlátja a vállalati pénzügyi folyamatokat, a bér-és jövedelemgazdálkodás elveit, a munkaügyi folyamatok jogszabályi hátterét és a piaci alkalmazkodás legfontosabb pénzügyi feltételeit. Kétfélé specifikáció lehetséges, ezek pedig felsőfokú humánpolitikai közgazdász-asszisztens, illetve felsőfokú személyügyi közgazdász-asszisztens végzettséget adnak.

Gazdaságinformatikus felsőoktatási szakképzésen olyan gazdaságinformatikus szakemberek képzése folyik, akik képesek a meglévő és folyamatosan megújuló információtechnológia kihasználására, az információtechnológiailag támogatott üzleti alkalmazások vállalati szintű, modellszemléletű alkalmazására, meg tudják oldani az üzleti informatikai feladatok, valamint el tudják látni annak menedzselését.

Pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzés, ahol a hallgatók a végzést követően a pénzügyi szolgáltató, az államháztartási és a civil (nonprofit) szektorban működő szervezetekben a feladatok ellátására; a munkaerő-piaci igényekhez rugalmasan alkalmazkodni tudó, pénzügyi-számviteli gyakorlati ismeretekkel, jártasságokkal és készségekkel fognak rendelkezni.

(Pintér Bence)

* A tájékoztatás nem teljes körű, részletekkel kapcsolatban keresse fel a főiskola honlapját, a www.zskf.hu oldalon.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.