Alkalom szüli a mobilt

2013.03.13. 13:33
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Alkalmi ruha, alkalmi munka, alkalmi kapcsolatok… - ki mondta, hogy nem lehet alkalomhoz illően netezni?

Az okostelefon tulajdonosok egyre életrevalóbbak, már a háromnegyedük netezik: e-mailezik, híreket olvas, e-kultúrát fogyaszt vagy épp lájkol. Bármin, ami mobil, azaz okostelefonon vagy táblagépen. Sőt a legfrissebb, felhasználók között végzett kutatások szerint okostelefonon ÉS táblagépen! Utóbbi térhódítása ugyan nem egyik pillanatról a másikra történt, de bizony tény, hogy az elmúlt év végén kétszer annyian repestek örömükben, a csinos, könyvforma dobozkától a karácsonyfa alatt, mint egy évvel korábban. Néhány hónap leforgása alatt váltottak népszerű tévéműsorok vezetői, szereplői az okostelefonon történő látványos bindzsizésről a táblagépes villantásra, hogy messzire ne menjünk, az Eurovíziós Dalfesztivál hazai előválogatójának zsűrije is táblagépeken pontozta a dalokat, de hallottunk már tablettel misét celebráló papról is.

Aki mindkét mobil eszközt birtokolja, pillanatokon belül megtalálja annak módját, hogy a kettőt akár párhuzamosan használja. Okostelefonon navigál, miközben a tableten már a megcélzott helyszín adottságaival ismerkedik, egyiken közösségi életet él, miközben a másikon egy receptet keres a baráti vacsorához, vagy fotót küld és közben fontos e-mailt vár... az élet adta lehetőségek végtelenek.

Vajon mitől függ, hogy mikor melyiket használjuk, amikor látszólag mindkettő ugyanazt tudja? Hiszen technikailag éppúgy lehet az okostelefonon bármit olvasni és írni, mint ahogy végső esetben a tableten keresztül kommunikálni. Valójában kivételesen a méret a lényeg! Esetenként csak néhány nézetcentiméter az eltérés, de mekkora különbség tud az lenni! Éppen elég a kisebb eszköz, ha történetesen vásárolunk vagy kalandtúrázunk és legalább az egyik kezünk kell a csomagokhoz, illetve kapaszkodáshoz. Ezzel ellentétben mennyivel kényelmesebb a tabletképernyő, amikor nagyobb lélegzetű írást olvasunk vagy egy frissen megosztott videoklipet nézünk kedvenc zeneszámunkról.

Pláne, ha az előző esti focimeccs góljait játsszuk vissza! S mindehhez nincs szükség két SIM-kártyára és arra sem, hogy a telefon és a táblagép között váltogassunk egyet. A DuoNet egy előfizetéshez egy plusz SIM-kártyát nyújt, melyen a két kártyaközti adatforgalom tetszés szerint megosztható. Ezzel akkor, úgy és azt kereshetjük, olvashatjuk, oszthatjuk meg a neten, amikor, ahogy, amire épp szükségünk van. Alkalom szerint...

A tájékoztatás nem teljes, további információ: www.t-mobile.hu/duonet

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.