A Vaya Con Dios búcsúzik, Eros Ramazzotti visszatér

2013.03.25. 12:48 Módosítva: 2013.03.25. 15:27
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Egy nagy visszatérés, egy még nagyobb búcsú, és óriási küzdelmek – röviden ez várható áprilisban és májusban a BudapestArénában. Üdvözölje Eros Ramazzottit, minden idők egyik legsikeresebb olasz előadóját, és búcsúztassa el személyesen a megalakulása óta töretlen népszerűségnek örvendő Vaya Con Dios-t! Az elkövetkezendő időszakra a sportrajongóknak is van három kihagyhatatlan ajánlatunk.

Úgy tűnik, a tavasz a megszokottnál jóval nehezebben akar beköszönteni – már ami az időjárást illeti –, viszont szerencsére van, ami a megszokott kerékvágásban zajlik: a BudapestAréna például a tőle megszokott izgalmakkal szolgál áprilisban is.

Személyes búcsú a Vaya Con Dios-tól

Kezdetnek rögtön egy egyszerre lelkesítő és lehangoló hír: április 6-án az elmúlt évtizedek egyik népszerű zenekara, a világhírű Vaya Con Dios újra Magyarországra érkezik, az apropó viszont az a sajnálatos tény, hogy a banda utolsó turnéja, a Farewell Tour keretében látogat el hozzánk. A közel 30 éves csapat olyan slágerekkel ajándékozta meg az emberiséget, mint például a populáris zenékre épülő bulikban ma is elengedhetetlen, 1990-es Nah Neh Nah, a Don't Cry for Louie vagy éppen a Heading For a Fall.

Szinte nincs olyan ember, aki ne ismerné fel azonnal az énekesnő Dani Klein senkivel össze nem téveszthető hangját, és ne énekelné torkaszakadtából a Nah Neh Nah refrénjét még akkor is, ha egyébként különösebben nem rajong a zenekarért. Azok közül, akik nem rajongók, valószínűleg kevesen gondolnák, hogy a latin dallamokat, a jazzt és a cigányzenét vegyítő Vaya Con Dios valójában belga, méghozzá hazájának legsikeresebb zenei formációja. Búcsúzni sem szabad akárhogy: a zenekar legutóbbi lemeze Comme On Est Venu címmel 2009-ben jelent meg, és a francia nyelv, illetve a nagyzenekari hangszerelés teszi egyedivé. Ha utoljára még szeretné élőben hallani kedvenceit, itt a remek alkalom!

Szurkoljon a helyszínen! Jégkorong-világbajnokság és cselgáncs EB!

Ahogy azt az elmúlt években már megszokhattuk, a BudapestAréna nem csak koncertekben verhetetlen, de a sport terén is gigantikus eseményekkel vonzza be a közönséget. Áprilisban e téren elsőként a jéghokifanok örülhetnek: 14-e és 20-a között ugyanis itt rendezik meg a Divízió I-es Jégkorong Világbajnokságot. A résztvevők között találjuk a legjobbak közül tavaly búcsúzó olasz és kazah csapatot, a lengyelországi csoportot megnyerő dél-koreaiakat, illetve a tavalyi torna 3-5. helyezettjeit: a magyarokat, a japánokat és a briteket. Nézőként és játékosként egyaránt felejthetetlen lesz ez a néhány nap, így érdemes akár az egész családot és a nagyobb baráti társaságot is mozgósítani. A magyar jégkorong-válogatott egyébként papíron a 3. a csoportban Olaszország és Kazahsztán mögött, ha a világranglistát vesszük alapul. A tét nem kicsi: a csoport első két helyezettje a sportág legjobbjai közé jut az A csoportba, az utolsó pedig egy szinttel lejjebb, a divízió I/B-ben folytatja 2014-ben.

Aki a jég és a korong helyett inkább a tatamin zajló küzdelmet részesíti előnyben, az április 25. és 28. között megrendezett Dzsúdó Európa-bajnokságon megtalálhatja a számítását. A japán küzdősport itthon is igen népszerű, legutóbb például a 2012-es olimpiai játékokon örülhettünk Ungvári Miklós ezüst-, illetve Csernoviczki Éva bronzérmének. A szervezők szeretnék a sportágat minél többekkel megismertetni, így a szervezőbizottság a tervek szerint ingyenes belépési lehetőséget biztosít az általános és középiskolás gyerekeknek. Ráadásul nem csak nézhetik a versengést, hanem ki is próbálhatják magukat a sportágban: ebben ismert edzők és sportolók segítenek, emellett a közönséget a cselgáncs történetét bemutató kiállítás is várja.

Eros visszatér!

A sport után vissza a popsztárokhoz: május 8-án nem kisebb híresség lép a BudapestAréna színpadára, mint Eros Ramazzotti, minden idők egyik legsikeresebb olasz énekese, aki meglepő módon idén lesz 50 éves. A nagy visszatérő 12., NOI című stúdiólemezét mutatja be a hazai közönségnek: a nemrég napvilágot látott album dalai mellett persze biztosak lehetünk benne, hogy a repertoárban bőven akadnak majd olyan slágerek is, amelyek az elmúlt évtizedekben meghozták a zenésznek a világsikert. Ha jegyet vált a koncertre, élőben élvezheti az olyan világsikerű dalokat, mint például a Più bella cosa vagy a Cose della vita, amely egy Tina Turnerrel közös duett formájában írta be magát a popzene történetébe. A régóta várt album első kislemeze az Un angelo disteso al sole, amely már első hallásra is méltó folytatása az eddigieknek.

Itt az ideje formába lendülni!

Aki szeretne kilépni a puszta nézőszerepből, május 11-én ezt is bátran megteheti: aznap rendezik meg ugyanis az Eisberg FitBalance egészség- és fitneszfesztivált, ahol egy egész nap csak az egészséges mozgásról és életmódról szól. A 2006 óta évről évre egyre nagyobb sikerű rendezvény évente kétszer várja a felfrissülni vágyókat, nem csak szakmai programokkal, de gyakorlati tanácsokkal, prevenciós megoldásokkal és szűrőprogramokkal is. Az egynapos egészségexpón és mozgásfesztiválon 11 színpadon a legismertebb előadók és szakértők mozgatják meg a közönséget: a fitnesztől kezdve a zumbán, pilatesen és jógán keresztül a capoeráig számtalan lehetőség kínálkozik a sportolásra és egészségmegőrzésre. Idén Schobert Norbi és Rubint Réka, illetve Béres Alexandra is ott lesz az eseményen, amelynek háziasszonya Sifter Tímea Arnold Classic-győztes, fitnesz világbajnoki ezüstérmes. Rázza fel magát, és indítsa be a tavaszt akár így, akár egy jó koncerttel!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.