Multipor ásványi hőszigetelőlapok

2013.04.05. 14:28 Módosítva: 2013.04.08. 15:00
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A Multipor hőszigetelő lapokkal történő belső oldali hőszigetelés megoldást nyújt a szerkezet hőszigetelő képességének javítására, ott ahol a határoló szerkezet hőszigetelése a külső oldalon nem valósíthatóak meg. Ilyen esetek például a műemlék homlokzatok (az eredeti homlokzat megtartása miatt), beépítési korlátok, társasházak homlokzatai (tulajdonjogi problémák miatt).

Az ásványi és egyúttal szálas anyag mentes Multipor ásványi hőszigetelő lap a hőszigetelés új minőségét kínálja: tömör, mégis jó hőszigetelő. Mindezeken túl a lapok nem éghetők (A1 tűzvédelmi osztály), alaktartók, nyomásállók és víztaszítók, emellett jó páraáteresztő- képességgel bír, így gondoskodik a természetes, a hőmérséklet és páratartalom szempontjából kiegyensúlyozott beltéri klímáról.

Hővédelem

A Multipor ásványi hőszigetelő lapok alacsony hővezetési tényezőjüknek köszönhetően nagymértékben javítják a falazat hőátbocsátási tényezőjét. Belső oldali hőszigetelésként alkalmazva kiváló hőszigetelő tulajdonsága révén megnöveli a falazatok felületi hőmérsékletét, így csökkentve a páralecsapódás valamint növelve a komfortérzetet.

Páratechnika

Multipor hőszigetelő lapok alacsony páradiffúziós ellenállásából, és kapilláris anyagszerkezetből adódóan a Multipor lapok kiváló páraszabályzó tulajdonsággal rendelkeznek, ennek köszönhetően alkalmazásukkal a belső oldali hőszigetelés párazáró réteg készítése nélkül is elkészíthető. A szigetelendő falszerkezetre történő teljes felületű ragasztással elkerülhető, hogy a hőszigetelő lap és a falszerkezet között un. „bezárt légrések” alakuljanak ki, ahol a pára összegyűlhet és a hideg falfelületen lecsapódhat. A páraszabályozó szerep megtartása érdekében fontos, hogy a ragasztás és az elsődleges felületképzés a termék páratechnikai tulajdonságaihoz is jól igazodó Multipor habarccsal, a végleges felületképzés (glettelés, festés) pedig kellően páraáteresztő, ásványi alapú anyagokkal történjen.

Alkalmazási terület

A belső oldali hőszigetelés kialakítása csak normál hőmérsékletű és páraterhelésű helyiségekben alkalmazható megoldás, ezzel elkerülhető a túlzott mértékű pára, szerkezetbe történő bejutása.

A tartósan magas páratartalmú, szellőzetlen és nedvességnek kitett helyiségek (mosókonyhák, szigeteletlen vizes pincék) utólagos belső oldali kiegészítő szigetelésére nem alkalmazható.

A Multipor hőszigetelő lapok további felhasználási területei:

Alulról hűlő födémek, mint mélygarázsok, átjárók, pinceterek fölötti födémek hőszigeteléseként. Az ásványi hőszigetelő lapok mennyezetre történő ragasztása nem igényel ideiglenes rögzítést.A hőszigetelése kivitelezése hasonlóan történik, mint a belső oldali alkalmazás esetén.

Látogasson el a www.hoszigetelesbelulrol.hu új weboldalunkra, ahol megnézheti kivitelezési filmünket, kiszámíthatja kalkulátorunk segítségével megtakarításait, továbbá részt vehet tavaszi nyereményjátékunkban, ahol megnyerheti lakása belső oldali hőszigetelését is.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.