Közösségi világháló – lehetséges?

2013.05.16. 15:15 Módosítva: 2013.05.17. 09:45
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Az elmúlt időszak a közösségi oldalakról és alkalmazásokról szólt. A piacot teljesen ellepték az egymást másoló szolgáltatások. Úgy tűnt, nincs új a nap alatt, azonban nem kellett sokat várnunk egy újabb paradigmaváltásra. A magyar fejlesztésű Brozie megoldása lehetővé teszi, hogy a világháló globális közösségi rendszerben működhessen.

Bizonyára mindenkinek van olyan kedvenc weboldala, melyen nincs vendégkönyv, fórum, chat vagy egyéb közösségi funkció. A szóban forgó eszközök beépítése és üzemeltetése is költséges, ezért csak a weblapok töredékén van lehetőségünk közösségi életet élni. A többi oldalon szinte lehetetlen volt más látogatókkal kapcsolatba lépni, ezért nem tudott igazi társasági élet kialakulni – egészen mostanáig. Erre a ki nem mondott igényre nyújt egyetemes megoldást a Brozie.com. A szolgáltatás ingyenes és minden honlapon elérhető, plusz kódok beépítése nélkül. Szeretett lapjaink, blogjaink egyszerre közösségi oldallá válnak, melyeken azonos érdeklődési körű barátokra találhatunk.

Alkalmazása olyan helyeken is megalapozott, ahol van már közösségi funkció, mivel így kevesebb erőfeszítéssel tudunk más látogatókkal kapcsolatba lépni. Nem kell minden egyes portálra beregisztrálnunk és észben tartanunk, hol, milyen felhasználói nevet és jelszót adtunk meg, illetve kiismernünk működésüket.

De mit is jelent ez a gyakorlatban?

Hasonlóan a böngészők működéséhez, itt is egy beviteli mezőbe írjuk a betölteni kívánt webcímet, amit a Brozie egy plusz társalgási felülettel együtt jeleníti meg. Ezen láthatjuk, rajtunk kívül hányan tartózkodnak ugyanígy a szájton, velük lehetőségünk nyílik élőben chatelni. A fejlesztők azokra a látogatókra is gondoltak, akik nem egy időben tartózkodnak az adott oldalon. Ők üzeneteket hagyhatnak, melyekhez a később idelátogatók hozzászólhatnak.

Érdekes élmény tárul elénk a kezdőoldalon is, melyen mint sok-sok kicsi ablakon, bekukkanthatunk egyszerre több oldal életébe.

Természetesen a Brozie-ban is gyűjthetünk barátokat, azonban itt nem az életüket, hanem a böngészési tevékenységeiket kísérhetjük figyelemmel. Azoknak sem kell lemondani erről az új élményről, akik féltik privát szférájukat, ugyanis az alkalmazást rejtőzködő módban is használhatják.

Brozie Team
Brozie Team

A teljes mértékben magyar tulajdonban álló cég, jelenleg a felhasználószám kritikus tömegének megteremtésén fáradozik. Ebben az életciklusban fontos szerepük van a nyitott, úttörő felhasználóknak, segítségükkel talán a Brozie lehet a következő magyar sikertörténet.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.