Nyári egészségvédelem felsőfokon

2013.05.21. 11:03 Módosítva: 2013.05.23. 17:42
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Tegye a kezét a szívére: ugye hirtelen Ön sem feltétlenül tudja, hogy hányféle betegséget terjeszt a kullancs, milyen óvintézkedéseket érdemes tenni, ha pihenni utazik, vagy ha csak egyszerűen sétálni megy kedvenc parkjába? Vajon teljes biztonságban van Ön és családja egészsége a nyári időszakban?

A hamarosan elinduló, nagy sikerű Egészség Online Program nyári társadalmi célú online kampánya többek között ezekre a kérdésekre is választ ad, és számos jó tanáccsal szolgál majd a napsütéses hónapok veszélyeiről.

Az interaktív program 2012 tavasza óta óvja a magyarok egészségét. A tavaly tavaszi–nyári kampány fókuszában a helyes gyógyszeralkalmazás témaköre állt. Az új online egészségklubhoz szinte azonnal sok ezren csatlakoztak, akik ma már az alapvető gyógyszerészeti tudnivalók birtokában egészen biztosan képesek megóvni magukat és családjukat a helytelen gyógyszeradagolás, -alkalmazás vagy -tárolás egészségkárosító következményeitől.

A honlapon jelenleg az országszerte óriási figyelmet felkeltő témáról, a HPV-ről - és az általa okozott betegségekről, elsősorban a méhnyakrák elleni küzdelemről – olvashatnak a maguk és családjuk egészsége iránt elkötelezettek.

A nyári hónapok beköszöntével új témát jár körül a Magyarországon méltán népszerű, egyedülálló Egészség Online Program. Az izgalmas megújuló online felületen alaposan informálódhatunk a meleg időszak egészségmegőrzésének fortélyairól. Kibővült, neves szakemberekből álló csapat gondoskodik arról, hogy az egészségtudatos olvasó a legmegbízhatóbb forrásból értesülhessen a tudnivalókról.

Az egészségmegőrző kampány dietetikus szakértője az ideális táplálkozás titkaiba avatja be a látogatót, sok hasznos tanáccsal szolgálva azoknak is, akik ebben az időszakban szeretnének súlyfeleslegüktől megszabadulni. Mindemellett olyan különlegesen hangzó, de nagyon is hétköznapi betegségek megelőzéséről is olvashatunk, mint a „légiós betegség”, a fényallergia vagy a botulizmus.

Sajnos a statisztikák azt mutatják, hogy nem csak a tél a „betegségek időszaka”, nyáron más jellegű, de legalább annyira súlyos egészségügyi problémák leselkednek ránk. A nyári torokgyulladástól a kiszáradás megelőzésén keresztül a gyermekekre leselkedő fertőzésekig olyan fontos témákról is olvashatunk, mint a kullancseltávolítás.

A sokszor akár életet mentő tanácsokkal szolgáló honlapon a bőrrákmegelőzéssel és a gyanútlan kirándulókat veszélyeztető egészségügyi problémákkal kapcsolatos kérdésekre is megbízható válaszokat kaphatunk. Emellett számos színes, de nagyon is fontos érdekességgel is bővíthetjük tudástárunkat, például azzal, hogy miért is érdemes a fülcimpánkra fokozottan ügyelni, vagy hány faktorszámnak megfelelő védelmet jelent egy pamuting.

www.egeszsegonline.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.