2013.06.04. 11:38 Módosítva: 2013.06.04. 15:06
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
“Infokommunikáció a versenyképességért” Parlament Felsőházi terem 2013. június 13-14.

Immár harmadik alkalommal van az információs társadalomnak parlamentje. 2011 és 2012 után idén is konferenciát tart az Informatika a Társadalomért Egyesület az Országházban, amelyre mintegy 700 résztvevőt várnak a civil, oktatási, közigazgatási és vállalati szektorból.

Az „Infokommunikáció a versenyképességért” alcímet viselő rendezvényen több tucat államtitkár, helyettes államtitkár osztja meg a közönséggel modernizációs elképzeléseit, számol be arról, hogy szakterülete hogyan kapcsolódik az infokommunikációhoz.

A rendezvény fő célja az lesz, hogy megtárgyalja, hogy az infokommunikáció hogyan tud hozzájárulni a társadalmi és gazdasági versenyképességhez, valamint hogy mi szükséges ahhoz, hogy erősebb legyen az informatikusképzés, az informatikaoktatás hazánkban. Beszámolókat hallhatunk a kormánytisztviselőktől az EKOP, ÁROP, TÁMOP, TIOP projektek felhasználásáról a további tervekről, és több előadó osztja meg elképzelését arról, hogy mi lesz az infokommunikáció szerepe az új EU-költségvetési időszakban.

A rendezvényen többek között jelen lesz Dr. Cséfalvay Zoltán, Klinghammer István, Dr. Szócska Miklós, Vályi-Nagy Vilmos, Fekete Gábor, Dr. Jánosi Andrea Dr. Köpeczi-Bócz Tamás és Sipos Imre is – kiragadva néhány csúcsvezetőt. Különlegesség, hogy előad Rolf-Dieter Heuer, a CERN (Európai Nukleáris Kutatási Szervezet) főigazgatója is, de jelen lesz a közigazgatási rendszerek együttműködéséért felelős tisztviselő is az Európai Bizottságból.

Az esemény civil szervezetek és költségvetési szervek számára ingyenes. Regisztrálni az infoter.eu oldalon az esemény bannerére kattintva vagy közvetlenül a http://infoparlament2013.antartweb.com lehetséges!

Különlegessége a rendezvénynek, hogy az Információs Társadalom Parlamentjének harmadik plenáris ülésén bárki szót kaphat: plenáris ülés keretében bárki megoszthatja ötletét, javaslatát, véleményét kormányzati, iparági, szakmai döntéshozók előtt,. A második nap az Országgyűlés Képviselői Irodaházában folytatódik a munka, ahol négy szekcióbeszélgetésben vitatják meg részletekbe menően az egyes területek képviselői a problémákat, a felmerült kérdéseket.

Az Információs Társadalom Parlamentje a közigazgatás újjászervezésének, az információs társadalomnak a legmagasabb szintű érdekképviseleti, egyeztetési fóruma. Az Információs Társadalom Parlamentjének egyik legfontosabb célja, hogy az infokommunikációval foglalkozó civil szervezetek mellett azok a társadalmi szervezetek is részt vegyenek, amelyek a magyar társadalmi versenyképességet erősítik, és céljaik, tevékenységeik kapcsolódnak a konferenciához.

Bővebb információ: infoparlament2013.antartweb.com

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.