Mobilrobot és online koncertek

2013.07.01. 10:35 Módosítva: 2013.07.01. 14:07
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Kinetikus robotszobor régi mobilokból, élő streaming közvetítés és koktélra váltható élmények várják a VOLT látogatóit a Telekom jóvoltából.

Szinte mindenkinek akad a fiókjában pár régi mobil az elmúlt évekből: átlagosan 1-3 évente váltunk, és lecseréljük a telefonunkat, a régitől viszont nem szívesen válunk meg. A Telekom most feltámasztja a fiókban porosodó régi mobilokat: új életüket Robot VOLT Art Műhelyben, kortárs képzőművészek – többek között ef. Zámbó István, Wahorn András, Sinkovics EdE, Soós Nóra, Győri Márton, Magyarósi Éva, Szabó Ottó és Tóth Márton – vezetésévvel kezdhetik meg. A műhelyben robot-műalkotások, kinetikus szobrok és installációk készülnek a fesztiválozók megunt készülékeiből. A régi mobilok veszélyes hulladéknak minősülő akkumulátorait pedig külön gyűjtőhelyen adhatják le a projektben résztvevő látogatók.

A Telekom Nagyszínpadon a hazai és nemzetközi zenei szcéna nagyágyúi lépnek fel idén is. A VOLT Ákos “ 2084” turnéjának egyik fontos állomása, rajta kívül itt lesz hallható a Quimby, a Tankcsapda és az Anna & The Barbies. Az izgalmas nemzetközi lista csúcspontjaként fellép a brit szintipop duó, a Hurts,  a punk rockot játszó Bullet for my Valentine, a nu metal legendája a Papa Roach, és az elementáris színpadi produkcióiról ismert Thirty Seconds To Mars.

A fesztivál egyéb újításokkal is jelentkezik a Telekom jóvoltából. Idén először azok is virtuálisan fesztiválozhatnak, akik nem jutottak el a soproni Lővér Kempingbe: a Telekom és a magyar sikersztori, a Ustream együttműködésének köszönhetően számos koncert élő streaming közvetítését bárki követheti a www.t-mobile.hu oldalon. A fesztiválra ellátogatók is kipróbálhatnak technikai újításokat, nekik érdemes például letölteniük a Telekom VOLT alkalmazást*, amellyel nemcsak a fesztivál teljes programja és hírei érhetők el, de térkép funkciója segít eligazodni a színpadok és programhelyszínek között, ráadásul értesítőt állíthatunk be, amely minden bennünket érdeklő koncert előtt figyelmeztet a kezdésre. Az applikáció iOS és Android platformokon lesz elérhető.

A két éve debütált PayPass fizetési rendszer is tartogat újdonságokat, hiszen a megszokott kártyán kívül idén élménnyel is lehet fizetni. Akik Instragramon osztják meg kedvenc pillanataikat, azok az így gyűjtött pontokat koktélokra és fesztiválkellékekre cserélhetik a fesztiválon.

A részletes szabályokról az y2013.hu honlapról és a fesztivál programfüzetéből tájékozódhatnak az érdeklődők.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.