Évente javasolt vizsgálat

2013.08.05. 13:22 Módosítva: 2013.08.05. 15:08
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Fájdalmak, bizonytalan eredetű panaszok? A hasi ultrahang vizsgálat fájdalmatlan, korlátlanul ismételhető és rendkívül sok mindenről árulkodik. Az Oxygen Medicalban most ajándék laborvizsgálattal!

Az ultrahang (UH)-vizsgálat teljesen fájdalom- és kockázatmentes képalkotó eljárás, amely nagyon pontos információt ad, és korlátlanul ismételhető. A zselés anyaggal bekent vizsgálófejet a vizsgálandó szerv fölé illesztik, miközben a fej ultrahangokat bocsát ki és felfogja a szervek által visszavert hangokat. Ezeket a hangokat végül egy számítógép alakítja látható képpé.

A hasi UH-vizsgálat során a hasüregi és kismedencei szerveket vizsgálják, nem elsősorban az üreges szerveket, vagyis nem a gyomrot és a beleket, hanem a májat, epehólyagot, hasnyálmirigyet, lépet és veséket, és a kismedencében található húgyhólyagot, méhet, petefészkeket, illetve a prosztatát. A módszer választ adhat a hasi fájdalmak okára, de epe- és vesekövek, húgyúti kövek, a különböző szervek megnagyobbodása is kimutatható vele. A vizsgálat során fény derülhet a daganatos betegségek áttéteire, a hasüregi folyadék- vagy gennygyülemekre, és vérzésekre. A pontos eredmények miatt a hasi UH-ra éhgyomorral és lehetőleg telt hólyaggal kell érkezni.

A hasi UH-vizsgálattal többek közt az alábbi szervek vizsgálhatók:

-Máj és epe
Az epeút-rendszer, az epevezetékben és epehólyag is remekül áttekinthető UH-gal, így fény derülhet esetleges daganatra, illetve az epehólyagban találhat kőre, kövekre.

-Hasnyálmirigy
A vizsgálat jól látja a hasnyálmirigy alakját, nagyságát, szerkezetét és fel tudja deríteni az abban zajló esetleges kóros folyamatokat – például cisztákat - és azok elhelyezkedését.

-Vesék
Deréktáji panaszok, vizelési panaszok esetén feltétlenül indokolt a vesék UH-vizsgálata.

- Húgyhólyag
A húgyhólyag alakja nagysága és szerkezete hasi UH-vizsgálattal jól mérhető, valamint megállapítható az is, hogy spontán vizelést követően a tartalma teljes mértékben, visszamaradó vizeletmennyiség nélkül képes-e kiürülni.

Aki a 2013. aug. 5-i héten jelentkezik be hasi UH-vizsgálatra, 4.500 Ft értékű máj- és vesefunkciós laborvizsgálatot kap ajándékba!

Az ár így 18.000 Ft helyett 13.500 Ft

Bejelentkezés:

Újpesti Központ: (20) 554 1498
Naphegyi Központ (20) 359 4216

Információ:

www.oxygenmedical.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.