2013.09.27. 10:56 Módosítva: 2013.09.27. 12:36
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Az ECM Records több mint negyven éve alapított független kiadó, amely többek között Keith Jarrett, Jan Garbarek, Chick Corea, Pat Metheny jazz albumaival szerzett magának hírnevet. A Cafe Budapest keretében 2013. október 16-19. között, a Telekom támogatásával rendezendő ECM Fesztivál a legendás kiadó legújabb anyagaiból mutat be olyan,hölgyek vezette produkciókat, amelyek a jazz, a klasszikus és kortárs zene, illetve a világzene soha pontosan körül nem határolható határmezsgyéin mozognak.

Elina Duni Quartet
Elina Duni Quartet

Október 16-án, a fesztivál nyitónapján az Elina Duni Quartet az énekesnő szülőhazája, Albánia előtt tiszteleg német zenésztársaival. Az együttes Matanë Malit c. albumát mutatja be,a kompozíciók részben albán tradicionális muzsikák felhasználásával íródtak, tág teret hagyva az énekesnő különleges hangjának.

Quercus
Quercus
Boros Zsófia
Boros Zsófia

Október 17-én az Egyesült Királyságból érkezik a brit Quercustrió, melyben az angol folkzene élő legendája, a csodálatos hangú June Tabor működik együtt két kitűnő jazzmuzsikussal, a brit szaxofonos Iain Ballamyval és Huw Warren walesi zongoristával. A nyár elején megjelent, komoly elismerést arató albumukon a szigetország gazdag zenei tradícióját felhasználva alkotják meg egyéni hangzású feldolgozásaikat.

Október 18-án a kimagasló tehetségű, Bécsben élő magyar származású gitárművész Boros Zsófia a napokban megjelenő En otra parte című albumát mutatja be a BMC koncerttermében. Előadásában a kubai Leo Brouwer művei mellett az amerikai kontinens közelmúltbeli és kortárs zeneszerzőinek műveiből válogat szólóhangversenyén.

Susanne Abbuehl
Susanne Abbuehl

Október 19-én a svájci/holland énekesnő Susanne Abbuehl The Gift címmel idén megjelent harmadik ECM lemezének anyagát mutatja be francia, német és finn zenésztársaival. A zongorával, indiai harmóniummal, szárnykürttel és ütőhangszerekkel kísért különleges, lírai atmoszférájú kompozíciókat az énekesnő Emily Dickinson és más költőnők verseire írta.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.