Havas kalandok Eplényben

2013.12.19. 10:25 Módosítva: 2013.12.21. 09:33
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Eplény kitűnő helyszín a téli szabadidő eltöltéshez. 16 sí- és 4 szánkóútvonalon hódolhat a téli sportoknak. Az extrém kalandokra vágyók snowboard pályán és Funparkban növelhetik adrenalin szintjüket.

Varázslatos, hófedte bakonyi csúcsok, friss levegő. A gyenge téli nap sugarai meg-megcsillannak a hófehér lankákon. Lépteink alatt ropog a friss hólepel, miközben a sípálya felé sétálunk. Baráti társaságok, gyermekek boldog kacagása hallatszik a felvonók felől.

Az eplényi Nordica Síaréna kitűnő helyszín a téli aktív szabadidő eltöltéshez. Változatos pályarendszerén 16 különböző sí- és 4 szánkóútvonalon hódolhatunk ennek a téli sportnak. A pályák különböző nehézségűek, így mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt a teljesen kezdőtől egészen a haladóig. A pályákat folyamatosan hóágyúzzák, így mindig garantált a jó minőség.

Kivilágított, több mint 4 kilométer hosszú szakaszon kipróbálhatjuk az éjszakai síelést is. Különlegesség, hogy itt található Magyarország leghosszabb (egyben megállás nélkül síelhető) lesiklópályája (teljesen kezdőbarát kék jelölésű) és a legmeredekebb fekete pályája is.

A pályán hét sílift (köztük a négyüléses sífelvonó, a Szent Sólyom) üzemel, így könnyen megközelíthetjük a pályákat.

Az extrém kalandokra vágyók a snowboard pályán vagy a Freeski és Funparkban fokozhatják adrenalin szintjüket.

A kezdők képzett oktatók segítségével, tanulófelvonókkal, különbözőnehézségű tanulópályákon sajátíthatják el a sport rejtelmeit. Felszerelés bérlésére is van lehetőség.

Síelés vagy snowboardozás után pihenjünk meg a pályáknál található vendéglátóhelyek egyikén és kóstoljuk meg a finom bakonyi langallót, kortyolgassunk melengető forró italokat. A Körvár kilátó teraszon eközben a hófedte tájban is gyönyörködhetünk.

Az erdő széli szálláshelyükön, Holle Anyó Kunyhójában nyugodt környezetben pihenhetjük ki a téli kalandokat.

További információ:
www.bakony-balaton.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.