DF diplomások – életrevaló, sikeres munkavállalók!

2014.02.05. 11:15 Módosítva: 2014.02.06. 08:54
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Dunaújvárosi Főiskola piacképes gyakorlati tudást, rendszerszemléletet, kapcsolati tőkét ad és életre nevel. Végzett hallgatóink meséltek főiskolán szerzett tapasztalataikról és arról, ezt hogyan tudják kamatoztatni.

Azt már sokan tudják, hogy vidéki, családbarát főiskola vagyunk fejlett infrastruktúrával, korszerű laborparkkal és kutatási háttérrel. Azt is, hogy a műszaki, informatika tudományág, a gazdaságtudományok, a társadalomtudomány és a pedagógusképzés képzési területeken egyaránt indítunk képzéseket. Nemzetközi főiskola vagyunk számos külföldi és Erasmus hallgatóval, nyelvi és kettősdiplomás képzéssel.

Az egész életen át tartó tanulási folyamatot támogató képzési struktúránk mellett biztosítjuk a tanulási feltételeket, segítjük a szellemi és szakmai/kutatói ismeretek kibontakozását, elérhetővé tesszük a folyamatos szakmai és szakirányra specializálódott fejlődést annak érdekében, hogy hallgatóink maximálisan felkészülten, kedvező pozícióból versenyezhessenek a munkaerőpiacon.

Törekvéseinket mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a Dunaújvárosi Főiskolán végzettek igen sikeresek és keresettek a munkaadók számára. Huszonegy felsőoktatási intézmény diplomásai közötti felmérésben a Dunaújvárosi Főiskola végzettjei keresnek országosan a 7. legjobban, vidéki intézmények közül a legtöbb jövedelmet ők érik el.

Ssz. Intézmény Jövedelem (Ft)
7 Dunaújvárosi Főiskola 174 690
Forrás: Frissdiplomások 2012 kutatás, www.eduline.hu   

Néhány sikeres hallgatónk is szót kért:

Kóka Antal

(közgadász)

értékesítési igazgató, banki értékesítés

UNIQA Biztosító Zrt.

„A főiskolán megszerzett gyakorlati tudás és rendszerszemlélet sokat segített abban, hogy a pénzügyi élet minden területén sikeres legyek. Karrierem során a megfelelő alapok biztosították számomra, hogy értékesítési, üzlet- és termékfejlesztési területen mindig a hatékony és optimális megoldásokat találjam meg, és azokat le tudjam fordítani a vállalat más területein (pl.: informatika, jog, számvitel) dolgozó kollégák nyelvére is.”

Réczi Gábor

(mérnökinformatikus)

MCSE private cloud, MCT,SBS MVP,CEH,ENSA

Rendszermérnök, Oktató NetAcademia Oktatóközpont

„A Dunaújvárosi Főiskolán szereztem meg szakmám elengedhetetlen gyakorlati ismereteit, tapasztalatait. A már akkor is működő mentor-program, valamint a hagyományőrzés által olyan univerzális tudást és kapcsolatépítő képességet kaptam, melyet a szakmám és az élet bármely más területén sikerrel kamatoztattam.”

Shrancz László részlegvezető

(műszaki menedzser)

QC (folyamatfejlesztő unit)

Hankook Tire Magyarország Kft .

„Az, hogy a Dunaújvárosi Főiskolát választottam több szempontból is jó döntésnek bizonyult. A főiskolán őrzött hagyományoknak köszönhetően rengeteg barátot kaptam, a gyakorlat orientált képzés és az elsajátított ismeretek segített ék a gyors beilleszkedésem egy multinacionális cég életébe, valamint megtanultam, hogy soha nem szabad feladni, ha egy kihívással állok szemben.”

Kincses Tamás

(médiatechnológus)

Grafikus-CG Operator

Chello Central Europe Műsorszolgáltató Kft.

(médiatechnológus felsőfokú szakképzési szakon bizonyítványt szerzett hallgató)

„A Dunaújvárosi Főiskolán az tetszett a legjobban, hogy a gyakorlati ismeretek elsajátítására nagy hangsúlyt fektetnek. Nemcsak saját infrastruktúrát, hanem külső lehetőségeket is biztosítanak. Így találtam meg én is a jelenlegi munkahelyemet, ahol a főiskolán tanult elméleti és gyakorlati tudást teljes mértékben kamatoztatni tudtam!”

Princz L. Tamás

(gépészmérnök)

gyártástámogató mérnök

GU-FÉM Kft.

„Egyik ismerősöm járt a főiskolára, az ő tanácsára látogattam el Dunaújvárosba. Sok felsőoktatási intézményt láttam korábban, de egyből megfogott a környezet, az infrastruktúra, a laborok felszereltsége továbbá a professzionális beiskolázási marketing. Hallgatóként megtapasztaltam, hogy a főiskola célirányosan támogatja a gyakorlati képzést, így számos lehetőség adódott hazai és nemzetközi versenyeken való részvételre. Így jutottam ki Poznanba, ahol egy nemzetközi csapat tagjaként a legjobb műszaki problémamegoldók lettünk! Emellett részt vehettem több alkalommal a Nemzetközi Rexroth Pneumobil versenyen Velosziti nevű csapatunkkal, amely tovább mélyítette szakmai tudásomat. A hagyományőrzés kitartóvá és motiválttá tett, készségfejlesztő hatásaként ma már nem okoz gondot több száz fős hallgatóságnak előadást tartani. Február 8-án veszem át diplomámat és 10-én már munkába állok a Gu-Fém Kft-nél.”

Háhn Péter

(közgazdász gazdálkodási szakon;kommunikáció szakos bölcsész)

projektmenedzser

KDRFÜ Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.

„Amikor 2003-ban elkezdtem a Dunaújvárosi Főiskolát, a nagy fejlesztések előtt, még sem a médiában, sem intézményi körökben nem volt olyan jó híre, mint most. Én kitartottam amellett, hogy csak azért is ezt a főiskolát választom és csak azért is itt szerzek diplomát. Nem voltak „ultragigamega” rangú elméleti oktatóink,- de mégis megmaradt bennünk az, ami az élethez kell. Embert nevelt belőlünk az iskola. Életrevalót…”

www.duf.hu

Felvételi Iroda: +3625/551-177

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.