Citadella panoráma újracsomagolva

2014.05.12. 14:00 Módosítva: 2014.05.13. 11:27
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A kategória teremtő Locavore étterem tetőteraszán Önnek is elakadna a lélegzete. Balra a Vár, középen a város, jobbra a Gellért-hegy tárul elénk. És mindez a város szívében, a Tabánban.

Talán mindenkiben elevenen él az a pillanat, amikor először nézett körbe a Citadella teraszáról. Ehhez fogható élményben lehet része annak, aki ellátogat a Tabán feletti Locavore étterembe. Az épület tetőteraszáról valóban mellbevágó a látvány. Balra a Vár, középen a város, jobbra a Gellért-hegy tárul elénk.

A locavore egy Amerikából indult mozgalom, arra való törekvés, hogy minél több, helyi gazda által előállított, minőségi és szezonális alapanyagot használjunk a konyhában. A budapesti Locavore étterem ezt a szemléletet tette magáévá és Magyarországon elsőként a nevében is képviseli ezt a törekvést. Míg egy olasz étteremben olasz konyhára számíthatunk, addig egy locavore étteremben - bárhol is van a világon – elsősorban a hely jellegzetességeinek megfelelő ételeket kínálnak. A budai Locavore étterem egy újra gondolt magyar konyhával várja vendégeit.

Pisztráng Nusszer Istvántól Tapolcáról, saláta Dóra Melinda Tündétől Budaőrsről
Pisztráng Nusszer Istvántól Tapolcáról, saláta Dóra Melinda Tündétől Budaőrsről

Srám István üzletvezető- aki 8 év alatt több éttermet is sikerre vitt Angliában - elmondta, hogy pár hónapja nyitottak, de már nagy népszerűségnek örvend az épület földszintjén működő terasz, ahol a Tabán zöldjének köszönhetően vágni lehet a friss levegőt. Előszeretettel foglalnak asztalt azok az üzletemberek, párok, és baráti társaságok, akik úgy szeretnének kiszakadni a város forgatagából, hogy közben Budapest szívében maradnak.

Május végén nyílik meg a közönség előtt az épület tetején található grill tetőterasz, ahol kellemes hangulatban és lélegzetelállító panorámában lesz része annak, aki halk zene mellett beszélgetve, válogatott borok társaságában szeretne elkölteni egy finom vacsorát.

Iratkozzon fel a Locavore hírlevelére, és az étterem vendégül látja egy desszertre.

www.locavore.hu

https://www.facebook.com/pages/Locavore-Restaurant-Budapest/1466893146861943

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.