Csomagot éjjel-nappal – automatából!

2014.05.27. 14:33 Módosítva: 2014.06.02. 09:47
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Jó hír a weben vásárlóknak! Májustól a nap bármelyik szakában hozzájuthatunk megrendelt csomagjainkhoz – ráadásul könnyen, gyorsan és biztonságosan! Az egyik legegyszerűbb, legkényelmesebb csomagátvételi mód már a megyeszékhelyek többségében és Budapesten 8 helyszínen is elérhető.

A pénzkiadó-, kávé- és szendvicsautomaták világa manapság már az idősebb generációtól sem áll távol.

Csakúgy, mint a világhálón történő vásárlás. Viszont a weben rendelt termékek automatás átvétele hazánkban még igencsak újdonságnak számít.

Európában –különösen Németországban, az Egyesült Királyságban és a skandináv országokban - napjainkban már több mint négyezer ponton működik, az automatába történő csomagkézbesítés teljesen hétköznapi, jól bevált dolog. Idén májustól a Posta jóvoltából nekünk, magyaroknak is lehetőségünk nyílik az automatás csomagátvételre (www.csomagautomata.hu). Kezdetben a belföldi weboldalakon rendelt, előre kifizetett árut tartalmazó rendeléseket, és egymásnak címzett csomagjainkat, könyvet, strandfelszerelést, napszemüveget, de akár legújabb kütyü-beszerzésünket is kérhetjük a számunkra legkényelmesebben útba eső Csomagautomatába. A csomag érkezéséről e-mailben és sms-ben kapunk tájékoztatást a postától.

De hogyan is képzeljük el az 'automatás' csomagátvételt?

Az automata leginkább egy korszerű csomagmegőrzőre hasonlít, azzal a jelentős különbséggel, hogy az áru automatába tételéről szóló sms és e-mail megérkezésétől számított 2 munkanapig tárolja ebben a Posta küldeményünket. Két munkanap elteltével a csomagunkat már egy az automatához közeli postán vehetjük át 5 – 10 munkanapon belül, attól függően, hogy hogyan rendelkeztünk erről a termékrendelés során. Az automatában fix méretű rekeszek találhatók, melyekbe 20 kg alatti és 50x31x35 centinél kisebb csomagok postázhatók, ami azt is jelenti, hogy nagy, amorf tárgyak (bicikli, roller stb.) nem címezhetők ide. Az átvétel igen egyszerű: ha a termékrendelésnél átvételi lehetőségként a Csomagautomatát jelöljük meg, csomagunkra megkülönböztető jelzés kerül, amely alapján a kézbesítő tudja, melyik automatába kell kerülnie a küldeménynek. Amikor a csomag az automatába kerül, sms-ben és e-mailben tájékoztatnak erről bennünket és kapunk egy azonosító kódot is. Ettől a pillanattól számítva áll rendelkezésünkre a 2 munkanap az átvételre, éjjel-nappal. Az átvételhez elegendő begépelnünk mobilszámunkat, a kapott azonosítót és már nyílik is küldeményünket tartalmazó rekesz ajtaja! Ezt követően, a mi feladatunk már csak a rekeszajtó visszazárása...

Ideális megoldás a csomagautomatás kézbesítés akkor, ha időbeosztásunk miatt a csomag átvételének idejét nem tudjuk előre tervezni, de akkor is, ha olyan árucikket várunk, amelyet nem kívánunk lakcímünkre vagy munkahelyünkre kapni, pl. meglepetés ajándékot rendelünk, és nem szeretnénk azt otthon, rejtegetve-ügyeskedve átvenni. Az erre alkalmas szerkezeteket a futárcégek közül hazánkban elsőként a Magyar Posta állította üzembe.

Az automatákat és az csomagokat biztonsági kamerák és szigorú riasztórendszer védi, így küldeményünkhöz éjjel, nappal biztonságosan juthatunk hozzá.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.