Kinek a munka, kinek az out-of-office

2014.06.13. 19:30 Módosítva: 2014.06.17. 08:40
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
„Kedves Levélíró! Jelenleg nem dolgozom. Sürgős esetben kérem, keresse…” a kit is? Ki áll majd helyt, kit kérhetünk meg, kiben bízhatunk meg, egyáltalán hogyan érhetjük el, hogy az „Out of office”-unk ne pusztába kiáltott üzenet legyen, és lehetőleg telefonunk se csörögjön 5 percenként, amikor végre egy kicsit eltávolodnánk a munkától?

Az emberek döntő többsége, kiváltképp, ha felelős pozícióban dolgozik, szabadsága idején sem tudja függetleníteni magát a munkától, hiába is állítja be az out of office-t. „Csak gyorsan csekkolom a mailjeimet!” – gondoljuk, és ezzel a lendülettel már be is darált a rendszer. A telefon kegyetlen csörgése tovább tetézi a dolgokat, és egyébként is hajlamosak vagyunk azon aggódni, minden rendben megy-e az irodában.

„Nemcsak kifizetődő, de hosszabb távon is érdemes helyettesítő munkaerőről, asszisztenciáról, azaz egyfajta jobbkézről gondoskodni. Akár egy-két hetes betanítási időszak után már érezhetően enyhül a ránk nehezedő nyomás, szabadságunk alatt pedig asszisztensünk/juniorunk akár szűrőként is funkcionálhat. Ráirányíthatjuk levelezésünket és hívásainkat, ő pedig kezeli a feladatokat, és csak valóban indokolt esetben fordul szabadságon lévő főnökéhez”– mondja Baross Levente, a Schönherz Iskolaszövetkezet elnöke.

A közel 20 éve működő cég, kapocsként a munkaadók és diplomaszerzés közelében álló egyetemista, főiskolás diákok között, nyugodt szabadságolásokra biztatja megrendelőit – Budapesten, Debrecenben, Miskolcon és Pécsett. Bár a diákok többsége a tanulás mellett gyakorlat- és keresetszerzés reményében egész évben dolgozik, nyáron értelemszerűen szélesedik az alkalmazható diákok palettája, a munkaadók pedig a költségként való elszámolás miatt előszeretettel élnek ezzel a foglalkoztatási formával.

„Mi alapvetően szakmai munkákra ajánlunk diákokat, elsősorban junior informatikusokat, akik programozó, tesztelő, üzemeltető, support területeken önállóan képesek helyt állni. De nyáron gyakran igényelnek tőlünk munkaerőt irodai feladatokra, helyettesítésekre is, így pénzügyi vagy HR asszisztenciára, ügyfélszolgálatra, illetve egyéb adminisztrátori pozícióra. A kezdetben kisegítésre érkező diákok sok esetben annyira beválnak, hogy a megrendelők többsége szerződést hosszabbít” – árulta el Baross Levente.

Mint a Schönherz Iskolaszövetkezet elnöke mondja, náluk a minőség kulcsa abban rejlik, hogy a dolgozni vágyó diákok több körös tesztelésen mennek keresztül, amíg eljutnak odáig, hogy valóban munkát vállalhatnak. Így végül csak a megfelelő tudással rendelkező, lendületes, friss és ténylegesen dolgozni akaró hallgatók maradnak fent a rostán, akik munkájáért és megbízhatóságáért az Iskolaszövetkezet erkölcsi és anyagi felelősséget vállal. A hallgatókat egyébként olykor tovább is képzik a Schönherz Akadémia tanfolyamain, így magasabb szintre emelhetik például mobilalkalmazás-fejlesztői, szoftver tesztelői, C++ fejlesztői, vagy JAVA és .NET tudásukat is.

További információkat a www.schis.hu honlapon szerezhet – kattintson, aztán dőljön hátra! Lesz, akire nyugodt szívvel rábízhatja ügyeit.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.