Most kell okosnak lenni a cégvezetőknek

2014.06.27. 11:33 Módosítva: 2014.06.27. 14:00
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Egyre több jel mutat a hazai gazdaság élénkülésére, a felpezsdülő gazdasági élet azonban előtérbe hozza a hazai cégstruktúra veszélyes elemeit is. A jogi kiskapukkal visszaélők és a „zavarosban halászók” komoly károkat okozhatnak, így a jövedelmező üzleti lehetőségek, illetve a veszélyes cégek azonosítása most a korábbiaknál is fontosabb feladat.

A korábbi vegyes gazdasági jelentések és bizalmi indexek úgy tűnik, hogy egyre több szektorban fordulnak pozitív irányba. A növekvő megrendelés-állomány, a cégalapítási hullámok és a beruházási kedv együttes hatása egyre több hazai vállalkozóhoz jut el. Korábbi vevők újabb megrendelésekkel jelentkeznek, illetve új vevők és szállítók lépnek folyamatosan a piacra. Sajnos a cégek likviditási helyzete érdemben nem javult, és az új megrendelések és szereplők komoly veszélyeket jelenthetnek a felkészületlen vállalkozók számára.

Minden egyes frissen piacra lépett szereplő potenciális startup, illetve üzleti lehetőség lehet egy odafigyelő vállalkozó számára, így a felfutó gazdaság indukálta cégalapítások miatt most érdemes odafigyelni a cégvezetőknek a marketing adatbázisuk frissítésére. Az új ügyfelek minél gyorsabb azonosítása és elérése komoly versenyelőnyt jelenthet egy cég számára. Nem szabad megfeledkezni a potenciális partnerek minősítéséről sem, ugyanis az új szereplők jelentős része nem csak lehetőség, hanem komoly veszélyforrás is egyben.

A frissen alapított hazai vállalatok 80 százaléka köthető valamilyen módon korábbi cégekhez, és az összes vállalat 35 százaléka kapcsolható nem fizető, veszélyes cégekhez. Mivel a likviditási helyzet továbbra sem túl kedvező Magyarországon, így a halasztott fizetés témaköre gyorsan előkerül egy szerződéskötés során.

A szállítók érdeke természetesen az előre fizetés a vevőké pedig az utólagos pénzügyi teljesítés, mely ellentétet csak a bizalom kiépítésével és a fedezetek figyelembevételével lehet feloldani.

Azt pedig, hogy melyik ügyfélben mennyire lehet megbízni, csak teljes körű cégátvilágítással lehet megmondani. A cég előtörténetének, jelenének és kapcsolati hálójának feltérképezése kiemelt fontosságú feladat olyan időkben, amikor új megrendelések és szereplők kopogtatnak az ajtón. A minőségi céginformációval pedig nem csak a veszélyes elemeket kerülhetjük el, de egy optimális cégminősítés vagy kereskedelmi hitelkeret beállítása komoly megtakarítást is jelent egyben.

A professzionális cégek professzionális céginformációs megoldásokat használnak. Legyen az egy akvizíciós marketinglista, cégelemzés vagy partnerfigyelés, az OPTEN Informatikai Kft. minőségi céginformációs szolgáltatásaival Ön biztos lehet abban, hogy megfelelő eszközöket választotta a felfutó gazdaság indukálta üzleti lehetőségek megragadása érdekében. Próbálja ki szolgáltatásainkat, és lépjen Ön is sikeres és elégedett ügyfeleink népes táborába!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.