Egészséges útravaló

2014.07.01. 13:51 Módosítva: 2014.07.07. 14:14
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Ahhoz, hogy a nyár valóban a pihenés, a feltöltődés időszaka legyen, és ősszel újult erővel vághassunk neki a hidegebb évszakoknak, csupán egy kis odafigyelés, előrelátó tervezés szükséges.

A www.egeszsegonline.hu oldalon olvasható tanácsainkkal megelőzhetőek azok a kisebb-nagyobb egészségügyi problémák, kellemetlenségek, amelyek bármelyikünkkel előfordulhatnak, töltsük bárhol is a nyarat, legyen szó leégett bőrről, gyermekbalesetekről, ételmérgezésről, a nyári időszakban felszedett plusz kilókról vagy magas külföldi kórházi számláról.

Szerencsére egyre növekszik azoknak a tábora, akik az élet mind több területén igyekeznek tudatosan, felelősen gondolkodni, például mindent megtesznek saját és családjuk egészségéért, biztonságáért. Különösen fontos erre odafigyelnünk a nyári hónapok alatt, amikor nemcsak az okozhat problémát, hogy a szokásosnál több veszély leselkedik ránk és gyermekeinkre (a romlott élelmiszerektől a kullancscsípésen, az allergia különböző formáin át a hőgutáig), hanem az is, hogy hajlamosabbak vagyunk kevésbé odafigyelni az egészségünkre, testi épségünkre, hiszen a nyár és különösen a nyaralás a lazítás, a pihenés, az édes semmittevés időszaka. Nem törvényszerű azonban, hogy gond és bosszúság árnyékolja be a közös családi élményeket, a várva várt nyaralást.

Gyakran előfordul velünk, hogy a nyaralás előtti utolsó héten jut eszünkbe, vajon nem kellett volna-e beadatni valamilyen védőoltást, és utánanézni, van-e külföldre is érvényes baleset- és egészségbiztosításunk. Hogy a tengerparton vesszük észre, lejárt a szavatossága az úti patikánkban tartott fájdalomcsillapítónak. Hogy az egész éves fáradtság miatt elalszunk a napon, majd hirtelen nem tudjuk, hogyan kezeljük a leégett bőrt, és azt sem, mit tegyünk, ha napszúrásra gyanakszunk. Sokat hallottunk már az allergiáról vagy a kullancscsípés okozta problémákról, de ha hirtelen szembesülünk tüsszögő párunkkal vagy egy kullanccsal gyermekünk bőrén, nem is tudjuk, mi lenne az elsődleges teendő. Sajnos nem ritka, hogy a helytelenül tárolt vagy feldolgozott élelmiszer ételmérgezést okoz, hogy rosszul leszünk egy nem megfelelő minőségű lángostól. Az pedig igazán könnyen megeshet, hogy „de hiszen nyaralunk!” felkiáltással gyakrabban engedünk az egészségtelen ételek csábításának és mondunk le a mozgásról. Ha mindezekre a problémákra szeretnénk felkészülni, vagy ha már szembesültünk velük, és tudni szeretnénk, mit kell tennünk, érdemes ellátogatnunk a www.egeszsegonline.hu oldalra. Itt tanácsainkkal, tippjeinkkel abban szeretnénk segíteni, hogy ez a néhány hónap valóban a feltöltődés időszaka legyen, hogy minél kevesebb erőfeszítéssel tudjunk vigyázni saját és családunk egészségére. Ahhoz, hogy ősszel mindannyian fitten, kipihenten, feltöltődve térhessünk vissza feladatainkhoz, nincs szükség hatalmas erőfeszítésekre, csupán egy kis odafigyelésre, gondos tervezésre.

Honlapunkat azzal a céllal hoztuk létre néhány éve, hogy az egészségtudatos érdeklődőket megalapozott szakmai információkkal és praktikus tanácsokkal, tippekkel segítsük. Legutóbb szívünk egészségével foglalkoztunk a Magyar Kardiológusok Társaságával közösen, hiszen a szívbetegségek sajnos egyre fiatalabb korosztályokat érintenek, pedig jelentős részben megelőzhetőek lennének. Tavaly ősszel egy kevésbé ismert veszélyforrásra, a megrázott baba szindrómára hívtuk fel a figyelmet, amelyről minden kisgyermekes családnak tudnia kell, hogy elkerülhessék a tragédiát. 2013. nyári programunk fókuszában a helyes gyógyszeralkalmazás állt, amely szintén sokakat érint. Korábban pedig egy olyan vírustörzsről -és az általa okozott betegségekről, elsősorban is a méhnyakrák elleni küzdelemről- volt szó, amelyet négyből három ember sokszor a tudta nélkül is hordoz, így rendkívül nagy a vele való megfertőződés veszélye. Egészségtudatos érdeklődőként ezekről a fontos témákról továbbra is olvashatsz honlapunk aloldalain. Az oldal fenntartója, az Euromedic Pharma –a hazai gyógyszerellátás egyik kulcsszereplőjeként– a jövőben a betegségmegelőzés és az egészségkultúra további fontos területein is szeretne segítséget nyújtani.

Bízunk benne, hogy legújabb programunk is támogat téged abban, hogy hatékonyan óvd meg saját magad és családod egészségét, biztonságát. Olvasd el a legfontosabb tudnivalókat, böngéssz biztos forrásból származó jó tanácsaink között!

www.egeszsegonline.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.