Mosolygó alma… a hazai napfényt rejti

2014.09.08. 17:33 Módosítva: 2014.09.11. 16:46
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Az első gyümölcs, amit megkóstolunk, hogy diszkrét bájával bevezessen minket az ízek birodalmába, és számtalan jótékony hatásával szolgáljon minket egy életen át.

Észrevétlenül válik nélkülözhetetlenné. Általában nem zengünk róla ódákat, nem nevezzük kedvencnek,  és mégis, ha egyik napról a másikra eltűnne, sokkal szegényebbek lennénk.

Rég belopta magát minden étkezésünkbe. Reggel a müzlibe, tízórai mellé felcikkezve, ebédidőben a húsokra szószként csorog, uzsonna lehet almadzsem a friss vajas kenyéren, vacsorára aprítva kerülhet akár a salátába vagy csak úgy egyszerűen magában a tálra.

Dúskál a vitaminokban, nyomelemekben, jótékony hatással van szervezetünkre, és még a vonalainkra is vigyáz. Áldásos hatásait testünk meghálálja. A fényes héj számtalan kincset rejt, fehér húsát fogyasztva pedig immunrendszerünk lel támogatóra.

Közös érdekünk, hogy egy emberként álljunk a nehéz időkben a hazai termelők mellé, és akár csak pár darab alma vásárlásával támogassuk áldozatos munkájukat, s ezzel magunk és családunk egészségét.

Hisz ott van a konyhánkban, a süteményeinkben, az italainkban. Lehet az hideg és frissítő, forró és jókedvre derítő, tüzes és bánatűző. Jelen van üzleteink polcain, a piaci forgatagban, ringatózva a fáinkon, kertünk ékeként. Része történeteinknek, meséinknek.

De ez a ropogós gyümölcs sokkal több ennél, hisz közös történetünk az ősidőkig nyúlik vissza. A szívében mindenki őriz legalább egy kedves emléket, a fejében egy ínycsiklandó receptet, a nyelve hegyén pedig a semmivel sem összetéveszthető, de mégis változatos, édes, egyben savanykás ízt.

Megannyi méretben és színben pompázhat, ki ezt, ki azt kedveli, de gyermekeink útját az alma soha el nem kerüli.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.