Hódít a baromfi

2014.09.16. 16:04 Módosítva: 2014.09.18. 09:38
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Hódít a baromfi

A friss húsok közül baromfihúst vásárolnak a legnagyobb mennyiségben a magyar háztartások - állapította meg a GfK Hungária Piackutató Intézet. Tavaly közel 5 százalékkal több baromfihúst ettek a magyarok, mint az előző évben, és ez a növekedés már 2014-ben is érezhető. De vajon minek köszönhető a szárnyasok győzelme?

Tudatosabban táplálkozunk

Fotó: Hadarik Rita

Az elmúlt évek gasztronómiai fordulatai a zsírban szegény, fehérjében gazdag, egészséges élelmiszereket részesítik előnyben. Mind ez pedig a fogyasztói attitűdöket is befolyásolja: egyre többen kezdenek odafigyelni az egészséges táplálkozásra. A szárnyasok pontszámát tovább növeli, hogy alacsony zsírtartalmuk mellett jelentős az A-, B3- és D-vitamin tartalmuk, így nem csoda, hogy a GFK Hungária kutatásai szerint a magyar lakosság 97 százaléka szívesen fogyaszt baromfihúst.

A minőségi étel titka: Magyar Baromfi Védjegy

Kép: Baromfi Termék Tanács

Az egészséges, ízletes ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek, így az ellenőrzött forrásokból származó, friss hozzávalók teszik igazán különlegessé a vasárnapi ebédet. A Baromfi Termék Tanács által létrehozott Magyar Baromfi Védjegyet a minőségi, ízletes, 100 százalékban hazai baromfi hústermékek szimbóluma lett. A védjeggyel ellátott termékek szigorú minőség-ellenőrzésen esnek át, így biztosak lehetünk benne, hogy ezek az áruk biztonságosak: útjuk nyomon követhető a termelőtől egészen a boltokig. A védjegy ezen kívül garantálja, hogy a termékek kizárólag magyar farmokon, magyar takarmánnyal nevelt baromfiból készülnek, és nem tartalmaznak egészségünkre ártalmas anyagokat.

Mit rejt a tojás?

Kép: Baromfi Termék Tanács

A baromfihús után a tojás is kiemelt helyen áll a népszerű ételek ranglistáján. A tyúktojás a baromfihúsok mellett az egészséges étrend egyik fontos eleme: elsőrendű, teljes értékű fehérje- és tökéletes arányú zsírösszetétele mellett bőséges forrása vitaminoknak és fontos ásványi anyagoknak. Magyarországon az étkezési tojástermelés a regisztrált üzemekben évente mintegy 1 milliárd darab.

A Baromfi Termék Tanács a minőségi terméket a tojás esetében is védjeggyel jelöli. A Koronás Tojás Védjegy garantáltan magyar, friss, kiváló minőségű és biztonságos tojást jelöli.

A védjegyet csak azon termelők pecsételhetik a tojásra, akik vállalják, hogy a hatályos magyar és uniós jogszabályokon túl, a védjegy szabályzata által előírt szigorú követelményrendszernek (tyúkok tartására, takarmányozására, állat- és humánegészségügyre vonatkozóan) is megfelelnek.

A védjegy szabályzatának előírásai – amelyek a legújabb kutatási eredmények alapján kerültek kidolgozásra - természetesen elsősorban az élelmiszerbiztonságot célozzák meg. Ezen túlmenően a rendszer magában foglalja a tojások nyomonkövethetőségét a keltetőtől a jércenevelésen, a termelésen és a csomagolón át egészen a fogyasztóig. A takarmány-előállítás, a termelőtelep és a csomagoló rendszeres és folyamatos ellenőrzését független ellenőrző szerv végzi.

A Koronás Tojás Védjegy garancia:

  • a friss, magyar termékre,
  • a hagyományosan mély sárga színre,
  • a rendszeresen ellenőrzött kiváló minőségre,
  • és az élelmiszerbiztonságra.

Tojással a karcsúságért

Több kutatás is kimutatta, hogy ha tojással kezdjük a napot, jóval kevesebb kalóriát viszünk be a nap folyamán. A csökkentett kalóriatartalmú étrend részeként a reggelire megevett tojás segítségével több felesleget adhatunk le, és sokkal energikusabbnak érezzük magunkat. Mindez annak köszönhető, hogy a tojás teltségérzetet okoz, valamint a normális anyagcsere motorjaként funkcionál. A tojásételek legnagyobb előnye, hogy felgyorsítják az emésztést. Dr. Légrády Péter belgyógyász ajánlása szerint 3 közepes méretű tojással kezdjük a napot!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.